Çanakkale’de 100. Yıl Seferberliği

Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı törenlerinde protokolün geçeceği güzergahları temizlemeye başladı.

Çanakkale’de 100. Yıl Seferberliği
Belediye, güzergah üzerinde ev ve iş yeri bulunan vatandaşları da uyardı.
Bu yıl 100. Yılı kutlanacak olan Çanakkale zaferi için kentte hazırlıklar sürüyor. Çanakkale Belediyesi, 18 Mart günü yaşanması beklenen yoğunluk öncesinde, kentte temizlik seferberliği başlattı. Öellikle, protokolün kullanacağı hava alanı yolu, otellere ve şehir merkezine giden yollarda temizlik çalışmaları sürüyor. Güzergah üzerinde yabani otlarla kaplanmış arsalar ve boş alanlar temizleniyor. Güzergahlardaki yan yollar da asfaltlanıyor. Bu çalışmalar ise sadece protokolün geçeceği güzergahlarda sürdürülüyor.

Çanakkale Belediyesi, güzergah üzerinde bulunan konutlara da yazı gönderdi. Çanakkale Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıda, "Çanakkale Savaşları'nın 100. Yılı sebebiyle kentimize yerli ve yabancı üst düzey konuklar davet edilmiştir. Bu sebeple İskele Meydanı, konaklanacak otellerin güzergahı, şehrin en önemli noktalarının üzerinde bulunan taşınmazınızın durumu olumsuz görüntüye sebebiyet vermektedir. Taşınmazınızın şehir merkezinizin ana arterlerinden birinin üzerindeki yaya ve taşıt trafiğinin yoğun olduğu bölgede bulunması nedeniyle taşınmazınızın 7 gün içinde temizlenerek çirkin bir görüntüye sebep olmayacak şekilde güvenlik perdesi yapılması gerektiği, aksi takdirde belediyenizce mahzur giderilerek, yüde 20 fazlası ile tarafınızdan tahsil edileceği rica ederim.” İfadeleri yer aldı.
Kaynak: İHA