Suadiye’de Yağmursuyu İzgara Çalışması

Kartepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler alt yapı düzenlemeleri kapsamında aşırı yağışlarda suyla dolan Suadiye Mesudiye caddesi üzerinde yağmursuyu ızgara çalışması yaptı.

Suadiye’de Yağmursuyu İzgara Çalışması

Kartepe ilçesinde aşırı yağışlarda su baskını yaşanan bölgelerdeki sıkıntının çözüme kavuşturulması ve ulaşımı güvenli hale getirmek amacıyla alt yapı düzenlemelerine hız verildi.

Belediye Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler bu kapsamda yürüttüğü çözüm odaklı çalışmalarının bir ayağını da Suadiye bölgesinde Mesudiye caddesi üzerinde devam ettirdi. Ekipler, yerleşimin ve iş yerlerinin olumsuz etkilendiği cadde üzerinde yağmursuyu ızgara çalışması ile olası su taşkınlarının önüne geçmeyi hedefliyor.

Yaya ve araç trafiği bakımından önem arz eden güzergahta ekipler, 7 metre uzunluğunda yağmursuyu ızgara çalışması yanında 50 metre yağmursuyu hattı döşeyerek yolda biriken suların ıslahını gerçekleştirdi. Yapılan çalışıma ile güzergahta biriken yağmursularının akışına yön verilmesi sağlanarak artık su birikintisi oluşması engellendi.
Kaynak: İHA