Konya'da askeri uçak düştü

Konya'da F-4 tipi askeri eğitim uçağı düştü. TSK, 2 pilotun şehit olduğunu bildirdi.

Konya'da askeri uçak düştü
Konya'da askeri uçak düştü
F-4 savaş uçağı, Eskişehir'deki 1'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan 08.58'de eğitim uçuşu için havalandı.

Uçak 09.50'de Konya'nın Karatay ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta Ortakonak Mahallesi yakınlarında düştü.

TSK: 2 PİLOT ŞEHİT OLDU

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, planlı eğitim uçuşu için kalkan F-4E 2020 uçağının, Konya Atış Sahasında henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğradığı, 2 pilotun şehit olduğu bildirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''1'inci Ana Jet Üs Komutanlığı / Eskişehir'den, 05 Mart 2015 günü saat 08.58'de, planlı eğitim uçuşu için kalkış yapan 112'nci Filoya ait bir adet F-4E 2020 uçağı saat 09.50'de Konya Atış Sahasında henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır.

Maalesef iki genç kahraman pilotumuz şehit olmuştur. Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine baş sağlığı ve sabırlar dileriz.

Konu ile ilgili idari ve adli soruşturmaya başlanmıştır.''

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE TELEFONU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i arayarak kazayla ilgili bilgi aldı ve şehit pilotlar için taziyelerini iletti.

Şehit pilotların kimliği belli oldu

Konya'da F-4E 2020 uçağının düşmesi sonucu şehit olan pilotların isimlerinin Hava Pilot Yüzbaşı Mustafa Tanış ve Mustafa Delikanlı olduğu öğrenildi.

KONYA VALİSİ'DEN AÇIKLAMA

Konya Valisi Muammer Erol, uçağın düştüğü bölgede inceleme yaptı.

Kaza ile ilgili açıklama yapan Vali Erol, 'Uçakta mühimmat yüklüydü değildi askeri makamlardan öyle bir teyitli bilgi almadığım için şimdi vardı desem spekülasyon olur'' dedi. Konya Valisi, herhangi bir çarpışmanın söz konusu olmadığını ifade etti.

''AZERBAYCAN İLE ORTAK TATBİKAT DURUMU YOK''

Vali, Azerbaycan ile ortak tatbikat durumunun da olmadığını söyledi.

KAZAYA ŞAHİT OLAN ÇİFTÇİ: İKİ ROKETLE BİRLİKTE YERE ÇAKILDI

Görgü tanığı çiftçi Mehmet Can, kendisinin olayın yaşandığı sırada, ahırının önünde oturmakta olduğunu söyledi.

Önce uçağın tepeye yükselip ardından inişini gördüğünü belirten Can, 'Dikine inerken önünden iki tane roket atar gibi yaptı. Ondan sonra iki roketle birlikte yere çakıldı. Ben koltuk fırlattığını görmedim. 112 ve 156'yı aradım, olay yerine geldim. Alevler yükselmeye başladı' diye konuştu.