Eczacılar Bonzaiye Savaş Açtı

Ordu Eczacılar Odası Başkanı Koray Karamanlı, Karadeniz Bölgesi'nde bonzai kullanımının en fazla olduğu illerin başında Ordu ve Samsun'un geldiğini eczacılarında bunu önlemek ve öğrencilere bilgiler vermek için eğitimler aldığını söyledi.

Eczacılar Bonzaiye Savaş Açtı

Türk Eczacıları Birliği'nin projesi kapsamında, öğrencileri bilgilendirmeleri için eczacılara madde bağımlılığı ve bonzai eğitimi verildi.

Ankara'da gerçekleşen eğitimlere Ordu'dan 7 eczacı katıldı.

Eğitimlerini tamamlayan eczacılar aldıkları bilgiler doğrultusunda öğrenci ve velilere bonzainin azaltılması ve zararlarının anlatılması için kolları sıvadı. Ordu'da bonzai kullanımın arttığını, emniyet verilerine göre bu oranın Ünye ilçesinde en fazla olduğunu belirten Ordu Eczacılar Odası Başkanı Koray Karamanlı, bu durumun önüne geçebilmek için Ordu'dan 7 eczacının eğitim alarak bonzaiye karşı savaş açtıklarını belirtti.

"İÇİNDE FARE ZEHRİ OLAN BİR MADDE"
Türk Eczacıları Birliği tarafından düzenlenen ve Prof. Dr. Tayfun Uzbay'ın eğitim verdiği projenin Ordu'da etkisini göstereceğini ifade eden Karamanlı, eczacılar olarak en büyük sorumluluklarının bonzai kullanımın azaltılmasına yönelik çalışmaları olduğunu belirtti.

Bonzai maddesi ve eğitimleri hakkında bilgiler veren Karamanlı, "Bonzai kullanımı Ordu ve Samsun illerinde artış gösteriyor. Ordu'da bu artışın en yüksek olduğu yer emniyet verilerine göre Ünye ilçesi. Bonzai tek kullanımda ölüme yol açabilen sentetik bir uyuşturucu. Beyine bir anda etki eden fare zehri ve bilmediğimiz bir çok madde kullanıldığı bir uyuşturucu türü. Biz eczacılar olarak sosyal sorumluluklarımız doğrultusunda bonzai kullanımı engellemek istiyoruz. Bu doğrultuda Ankara'da düzenlenen eğitimlere 7 eczacımız katıldı.

Bu arkadaşlarımız eğitimlerini tamamladılar ve bundan sonra öğrenci ve velilere aldıkları eğitimler doğrultusunda bonzai maddesinin zararlarını anlatacaklar. Biz bu süreçte elimizden gelen her desteği vereceğiz" dedi.

"KORUYUCU ÖNLEMLER ALACAĞIZ"
Uyuşturucu maddelerin tespiti açısından çalışma yaptıklarını vurgulayan Karamanlı, "Aileler çocuklarının cebinde hap buluyor ve bize getiriyorlar. Uyuşturucu madde olması şüphesi ile çocukları için önlem almak istiyorlar. Biz de bu süreçte yurt dışından bir kaç firma ile görüşüyoruz. Evde uyuşturucu testi yapan cihazları getirerek ailelerin evlerinde bu testleri yapmalarına olanak sağlayarak çocukları için önlem almalarını istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA