Doğal ve Tarihi Güzellikleri Okul Duvarına Çizdiler

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, resim öğretmenlerinin öncülüğünde bir araya gelen bir gurup öğrenci ilçenin, doğal tarihi ve turistik değerlerini okul duvarlarına çizdi.

Doğal ve Tarihi Güzellikleri Okul Duvarına Çizdiler
Yaklaşık 4 ay önce başlatılan çalışmanın sonuna gelinirken, okulun bahçe duvarları tablo gibi oldu.
Burhaniye Anadolu Lisesi öğrencileri, resim öğretmenleri Yıldırım Alpaslan Şahin’in öncülüğünde bir araya gelerek okulun bahçe duvarlarına ilçenin tarihi, doğal ve turistik güzelliklerini çizdi. Boş zamanlarında imece yaparak okul duvarlarına resim çizen öğrenciler mutlu olurken, öğretmen Yıldırım Alpaslan Şahin de, öğrencilerine teşekkür etti ve resimlerin halkın büyük ilgisini çektiğini söyledi.

Okul duvarlarında, deniz, cami, koca seyit, sarıkız ve sincap resimleri de yer aldı. Okul duvarlarına resim yapan öğrencilerden Fatma Arıcı,” Resim yapmayı çok seviyorum. Bu yüzden de okul duvarlarını boyuyoruz. 4 aydır resim yapıyoruz. Çok güzel oldu. Okul duvarlarını bitirmek için uğraşıyoruz.” dedi.

Özlem Bozkurt da,”. Birinci dönemin başından beri resim yapmaya başladık. İnsanların ilgisini çektik. Burhaniye’nin güzelliklerini tanıtmak için resim yapıyoruz. Ben resim yapmasını çok seviyorum. Küçük yaştan beri resme ilgim var. Daha çok karakalem seviyorum. Ama, burada öğretmenlerimize yardımcı olmak istiyorum. İnsanlar boş duvarlara bakmayı sevmez. Ama, böyle Burhaniye’nin güzelliklerini tanıtırsak onların da ilgisini çeker. Belki hem yapmak isterler. Hem de hoşlarına gider. Değişiklik olur. Okulumuzu renklendirmiş oluruz” dedi.

Dilan Daşdemir de,” Biz ilk dönemin başından beri resim yapıyoruz. Arkadaşlarla resim yaparak okulumuzun çevresini güzelleştirmeyi tercih ettik. Okulumuz böylece insanların da ilgisini çekiyor. Herkesin ilgisini topluyor. Resimlerimizi herkese sunmuş oluyoruz. El becerilerimizi belli ediyoruz burada. İnsanların dikkatini çekiyoruz. Okulumuzu güzelleştirmek amaçlı resim projesi yapmaya karar verdik” dedi.

Resim öğretmeni Yıldırım Alpaslan Şahin de,”“ Okulumuz Burhaniye Anadolu Lisesi öğrencileriyle, sene başında başladığımız Burhaniye tarihi, doğal, turistik güzelliklerini resmediyoruz konulu resim çalışmamız da büyük yol kat ettik. Sonuna geldik. Sağ olsun öğrencilerimizi ve idaremizin desteğiyle güzel bir çalışma ortaya koyduk. Aynı zamanda bu çalışma, okulumuz öğrencileri kadar halkımız tarafından da ilgi çekiyor. Bu çalışmadaki emeği geçen öğrencilerimize tüm idaremize, öğretmen arkadaşların desteğine teşekkür ediyorum.”dedi.

Kaynak: İHA