Burhaniyeli Çocuklar Tiyatro İle Tanıştı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, belediyenin kültür hizmetleri kapsamında düzenlediği İbişin Maceraları adlı tiyatro oyunu çocukları tiyatro ile tanıştırdı.

Burhaniyeli Çocuklar Tiyatro İle Tanıştı
Çaycı Hüseyin karakteri ile tanınan Alpaslan Özmol ile Zeki Bıçak ve Burak Berkan’ın rol aldığı oyun Reha Yurdakul Kültür Merkezinde sergilendi.
Burhaniye de, İbişin Maceraları adlı oyunu 4 kez sergileyen oyuncular, çocukların büyük ilgisini çekti. Özellikle köy okullarından gelen öğrenciler ilk defa tiyatro izleme şansını yakalarken, büyük mutluluk yaşadı. Belediye başkanı Necdet Uysal, oyunculara teşekkür etti ve birer plaket takdim etti. Çaycı Hüseyin karakteriyle tanınan Alparslan Özmol’un da yer aldığı oyun, İbiş ve Memiş’in yaptığı türlü haylazlıkların, görgü kurallarına uymadığını anlatarak, okula gitmemenin, kitap okumamanın cehalete neden olduğunu vurguladı. Çocuklarla birlikte doğruyu bulmayı ve öğretmeyi amaçlayan oyun öğrencilere neşeli anlar yaşattı. Bahadınlı köyünden gelen öğrencilerden Dilek Geniş,” Ben tiyatroyu çok beğendim. Çok sevdim. İlk defa tiyatro izliyorum. Çok güzeldi. Çok güzel oynadı ağabeyler” dedi.

Sümeyye Demir de,” Ben tiyatroyu çok sevdim. Bir oyuncuyu bir yerden tanıyorum. Güzel oynadılar” dedi.

Nihan Sarıngil ise,” Tiyatroyu çok beğendim. Çok güzeldi. İlk defa geldim tiyatroya. Oyuncular da çok güzel oynadılar” dedi.

Zeynep Gökdemir de,” Tiyatroya ilk defa geliyorum. Çok beğendim tiyatroyu. Buradaki bir ağabeyi daha önce görmüştüm televizyonda. Çok beğendim” dedi.

Bahadınlı İlkokulu Müdürü Namık Kemal Tezcan da,” Okulumuz öğrencilerini ilk defa tiyatroya getirdik. Çocuklarımız tiyatroyu çok beğendiler. Köy okulları için bu tür projelerin devam etmesini istiyoruz. Burhaniye belediyesine de çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA