Ahmet Reyiz Yılmaz: Dolarda artış iflasları getirir

MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "Dolar kurunda yükselme devam ederse batık banka ve yeni iflaslar kaçınılmazdır" dedi.

Ahmet Reyiz Yılmaz: Dolarda artış iflasları getirir
Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada dolarda artışı değerlendirdi.

"Hükümet her şeyi güllük gülistanlık gösterse de ekonomide durum her geçen gün kötüye gitmektedir" iddiasında bulunan Yılmaz, "Bu yıl özellikle Turizmde Rus turistlerin kriz nedeni ile azalacağını da düşünürsek sorunlarla dolu ciddi bir yıl bizi bekliyor" dedi.

"Vergi dışı gelirimiz yok"

Türkiye'de devletin bütçe yaparken vergi dışında geliri olmadığını söyleyen Yılmaz, "Bu nedenle dövizde var olan yükseliş ile beraber gelirlerini korumak isteyecek olan hükümet mecburen ya borçlanmayı yükseltecek ya da vergileri buna göre hayat pahalılığı gelecek günlerde daha da belirginleşecek. Ve halkımız fakirleşmeye devam edecek" şeklinde konuştu.

"Muhafazakar Yükseliş Partisi tek çare kalacak"


Bu ekonomiyi ancak parti olarak kendilerinin düzeltebileceğini savunan Yılmaz şunları kaydetti:

"Bizim parti programımız halkımızdan alınan vergilerle geçinen bir ülke olmayı değil, vergilerle yeni gelir elde eden yatırımlar yaparak, vergi yükünü hafifletmek isteyen bir anlayış temeline oturmaktadır. Türkiye çaresiz olarak yeni gelir kalemleri oluşturmak zorunda olan bir ülkedir. Elindeki gelir getiren kurumları satan bir anlayış ile bu mümkün olamayacağı gibi bu ekonomi de düzelmez."