Maşukiye Mahalle Konağı’nda Çalışmalar Sürüyor

Kartepe Belediyesi’nce, mahallelerdeki hizmet kalitesinin artırılması amacıyla eski Maşukiye Hizmet binasının mahalle konağa dönüştürülmesi adına yürütülen çalışmalar aralıksız sürüyor.

Maşukiye Mahalle Konağı’nda Çalışmalar Sürüyor

Kartepe Belediyesi’nin Maşukiye eski belediye hizmet binasında yaptığı proje ve etüt çalışması ardından gerçekleştirdiği ihale ile binanın mimari tadilatına başlandı. Toplam 700 metrekarelik alanda mevcut binada uygulanan proje ile konağın zemin katında muhtarlık, poliklinik, emekli salonu, fatura ödeme merkezi, mutfak, mescit ve tuvalet bulunacak. Üst katında ise bilgi evi, kütüphane, 2 adet derslik, kursiyer dinlenme odası, eğitmen odası ile bölge halkı yeni donanımlı bir konağa kavuşturuluyor.

Yaşam kalitesi yüksek ve içinde yaşamaktan zevk alınan bir kent olgusu oluşturma hedefinde olduklarını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Günlük hayatın gereklerini karşılayacak donatılar ve eğitimin hedef alındığı yaşamı kolaylaştırmak üzere hayata geçireceğimiz mahalle konaklarımız da 41 vizyon projemizden bir tanesi. Mahallelerimizde uzun yıllar hizmet vereceğine inandığımız bu çok amaçlı mahalle konakları önemli bir ihtiyacı karşılayacaktır” dedi.

Kartepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü nezaretinde yürütülen Maşukiye Mahalle Konağı Mimari Tadilat yapım işinin en kısa sürede tamamlanarak bölge halkının hizmetine sunulması hedefleniyor.
Kaynak: İHA