Kaçak Yapan Kalp Kapağına Onarım

Antalya’nın Manavgat ilçesinde yaşayan 34 yaşındaki hasta, Medical Park Antalya Kalp Hastanesi’nde olduğu mitral kapak ameliyatıyla yeniden sağlına kavuştu.

Kaçak Yapan Kalp Kapağına Onarım

14 yaşından beri mitral kapak hastası olan Emine Doğru, 20 yıldır hastalıkla yaşadığını anlatarak, “Çok şükür ki gerçekleştirilen bu ameliyatla artık daha da iyiyim. Hastalığımı eklem romatizması olmamla teşhis ettik. Kalp kapağımda kaçak vardı. Aslında hayatım boyunca hep tedavi ve kontrol altındaydım. Geçtiğimiz yazdan beri ritim bozukluğu yaşamaya başladım. Rutin işleri bile yapamaz hale geldim. Çok çabuk yorulmaya başlamıştım. Kendimi artık çok daha iyi hissediyorum” dedi.

“KALP KAPAĞINDA ÖNEMLİ BİR KAÇAK VARDI”
Emine Doğru’nun genç yaşta geçirdiği kalp romatizması nedeniyle kalbinin sol tarafındaki kapakçıkta yetmezlik geliştiğini ifade eden Medical Park Antalya Kalp Hastanesi Direktörü ve Kalp-Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Okutan, “Hastamız solunum yetmezliği şikayetleriyle bize başvurduğunda, kalp kapağında önemli bir kaçak olduğunu tespit ettik” şeklinde konuştu.

“İLAÇ KULLANIMINA GEREK KALMIYOR”
Bu tip kalp kapağı kaçaklarının tedavisi hakkında da konuşan Prof. Dr. Okutan, “Önceden bu kapaklar bozulunca direkt kalp kapağı değiştiriliyordu. Fakat bu hastamızın kalp kapağı onarıldı. Tamamen normal şekline gelen kapak sayesinde artık kalp fonksiyonlarını sağlıklı bir şekilde yerine getiriyor. Ayrıca hastanın kalp kapağı değişmediği ve yabancı madde de kullanılmadığı için herhangi bir ilaç kullanımı da gerek kalmıyor” dedi.

7-8 SANTİMETRELİK KESİDEN AMELİYAT
Kalp kapağı onarım ameliyatlarının günümüzde hasta konforu için de oldukça önemli olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Okutan sözlerine şöyle devam etti: “Mitral kapak onarımı ameliyatı kapak değiştirmeye göre daha az risklidir. Uygun hastalarda, göğüs tamamıyla açılmadan 7-8 santimetrelik bir kesiyle, özel cerrahi teknik ve cihazlar kullanılarak yapılmaktadır. Günümüzde kalp kapaklarının onarılması ameliyatları hastanın konforu için oldukça önemlidir.”
Kaynak: İHA