İngiltere arsızlıkta sınır tanımadı

IŞİD'in celladını kendi gizli servisinde eğiten İngiltere, arsızlıkta sınır tanımadı. IŞİD'e yüzlerce vatandaşını gönderen ülke, Türk havalimanlarına İngiliz polisi koymayı önerdi...

İngiltere arsızlıkta sınır tanımadı
İngiltere arsızlıkta sınır tanımadı
3 İngiliz kız, IŞİD'e katılmak üzere Londra'dan kaçarak Türkiye üzerinden Suriye'ye geçerken yüzlerce vatandaşının IŞİD'e katılmasını önleyemediği için eleştirilerin hedefi olan İngiltere, suçu Türkiye'ye atmaya çalıştı. İngiltere İçişleri Bakanlığı Seçilmiş Komitesi kendi ülkelerinde baş edemedikleri veya IŞİD'e kendi yolladıkları vatandaşları için "Türkiye'deki havalimanlarına İngiliz polisi yerleştirilmeli.Böylece terör örgütüne katılım engellenir. Türk polisi bu kişileri yakalayamıyor" önerisinde bulundu.

İçişleri Bakanı Theresa May ise, Avam Kamarası'nda milletvekillerine konuyla ilgili yaptığı bir konuşmada, IŞİD'e katılmak üzere yola çıkan kişi sayısındaki artış nedeniyle güvenlik önlemlerinin artırılması için Türk havayolu şirketleriyle görüştüklerini söyledi. IŞİD'in celladı İngiliz gizli servisi MI5 elemanı çıkarken, IŞİD'e yüzlerce insan gönderen İngiltere'nin bu isimleri neden ülkeyi terk etmeden yakalamadığı ve suçu Türkiye'ye atmaya çalıştığı konusu ise ülke içinde aklı selim bazı siyasetçilerce gündeme getirildi.