Hayata Bağış Kampanyası Umut Oluyor

Ardahan Valisi Ahmet Deniz’in başlatmış olduğu “Hayata Bağış” kampanyası ile Ardahan’da organ bağışında bulunan vatandaşların sayısı 31’den 108’e yükseldi.


Kampanyanın devam ettiği süreçte Damal ilçesinde yaşayan Kazım Alak’ın Ardahan Devlet Hastanesi’nde beyin ölümünün gerçekleşmesi neticesinde ailesi ikna edilerek organları bağışlandı. Bağışlanan organ, İnönü Üniversitesi Genel Cerrah Uzmanı Doç. Dr. Turgut Pişkin başkanlığında ki uzman ekibin Ardahan Devlet Hastanesi’nde yaptığı başarılı operasyon sonucunda kadavradan alınarak, ihtiyaç sahibine ulaştırıldı. Bu operasyonla birlikte Ardahan’da kadavradan nakil sayısı ikiye çıktı.

Bağış ve nakil sürecini yakından takip eden Vali Ahmet Deniz, organları bağışlanan Kazım Alak’ın ailesine duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür etti. Operasyonun gerçekleşmesi sırasında görev yapan İl Sağlık Müdürlüğü çalışanlarına, doktorlara ve uzman ekibe de teşekkür eden Vali Deniz, “Başlatmış olduğumuz hayata bağış kampanyası ilimizde sürmektedir. Kampanyaya başladığımız gün 31 olan bağış sayısı 108’e yükselmiş durumda. Bugün gördük ki Ardahanlılar bu olaya sessiz kalmıyor ve duyarlılık gösteriyor. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA