Hatay'daki Sağanak

Hatay Valisi Ercan Topaca, kentte üç gündür etkili olan sağanaktan zarar gören Harbiye Şelaleleri mesire alanında incelemelerde bulundu.

Vali Topaca, beraberinde Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Defne Kaymakamı Hakkı Uzun, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, İl Defterdarı Mustafa Akdemir, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Yavuz Gördük ve ilgili diğer yetkililerle zarar gören alanları gezerek meydana gelen hasar hakkında bilgi aldı.
İncelemenin ardından gazetecilere açıklama yapan Topaca, Hatay'ın marka değeri olan Harbiye Şelaleleri'nin yüzyıllardır insanların eğlendiği ve yorgunluğunu attığı bir yer olduğunu belirtti.

Defne ilçesinin önemli mesire alanlarından, yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerinden Harbiye Şelaleleri'nin korunması ve yaşatılması gereken doğal bir mekan olduğunun altını çizen Topaca, bu yıl yağış artışından dolayı şelale alanında ciddi bir tahribat ve doğal yıpranma meydana geldiğini kaydetti.

Şelaleye ulaşım sağlayan yol üzerindeki bazı iş yeriyle evlerin bulunduğu bölgede heyelanın da yaşandığı ve tehlike oluşturduğunu ifade eden Topaca, şöyle devam etti:
''Heyelanlı bölgeyi ayrı bir proje düşünüyoruz. Teknik ekiplerimiz buralarda çok hızlı şekilde çalışma yapacaklar. Önümüz yaz sezonu, buralarda iş yerleri var, vatandaşlarımızın dinlenme, eğlenme anlamında çok kullandığı bir alan, yaza kadar en azından belli eksikliklerini gidermeye çalışacağız. Burada yapacağımız proje akşamdan sabaha hemen çok kısa sürede hayata geçirilecek bir proje değil. Zor, uzun teknik çalışmalar neticesinde karar verilebilecek bir proje. O boyutuyla kısa, orta ve uzun vadeli bir planlama düşünüyoruz.''
Harbiye Şelaleleri'nde yapılacak alt ve üst yapı peyzaj düzenleme projesinin tek bir kurumun yapacağı veya yürüteceği bir çalışma olmadığını vurgulayan Topaca, devletin bütün birimlerinin bir araya gelerek üzerinde çalışması gerektiğini kaydetti.

Bu arada sağanak nedeniyle bölgedeki iş yerlerinin büyük zarar gördüğü, heyelan nedeniyle yollarda bozulmaların olduğu gözlendi.
Kaynak: AA