Eyüp Belediyesi’nden Spora Teknolojik Hizmet

Eyüp Belediyesi, ilçede spor ve sporcularla ilgili tüm bilgileri, yapılan tüm projeleri ve planlanan çalışmaları kayıt altına alacak yazılım programları hazırladı.

Hazırlanan programlar yapılan sunumla tanıtılarak CD’leri öğrencilere dağıtıldı.
Eyüp Belediyesi ilçede bulunan okullardaki ve amatör spor kulüplerindeki gençlerin fiziksel gelişimlerini takip etme ve gençleri spor anlamında yetenekli oldukları branşlara yönlendirmek amacıyla ‘E-Takip ve E-Taktik’ yazılım programları oluşturdu. Bu programlar, Eyüp Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, amatör spor kulüpleri temsilcileri, amatör sporcular, gençler ve eğitimcilerin katıldığı programla sunum yapılarak tanıtıldı. Tanıtım sonrası, ‘E-takip ve E-Taktik’ yazılım programları, Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 71 okul ve Amatör Spor Kulüpler Birliği’ne kayıtlı 24 Spor Kulübü’ne dağıtıldı.

“PROGRAMI SPORCULARIMIZA HEDİYE EDİYORUZ”
Sporda teknolojik gelişmelerden faydalanmanın önemini belirten Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Gerçekten önemli bir proje, Spor Bakanlığımıza ve İstanbul Spor il Müdürlüğü’müze teşekkür ediyorum ve tebriklerimi sunuyorum. Gerçekten sporun bilimle birleştirerek, bilimden faydalanılarak çok orijinal bir spor programı yazdırmışlar. Burada sporcuların spora başladığı andan sonraki süreçlere kadar tüm süreçlerini, tüm antopometrik antreman bilgileri, teknik gelişimleri, fiziksel gelişimleri taktik anlamındaki duyarlılıklarına kadar yaklaşık 10-15 modülde takip yapılacak, ölçümler yapılacak. Aynı zamanda değişik spor branşlarında antrenörler için değişik taktikler oluşturulacak. Görüntüler yükleniyor, hatalar izleniyor çok komplike son derece faydalı olacağına inandığımız bir spor programı bizler Eyüp Belediyesi olarak 100 kullanıcıya bu programların ulaştırılması noktasında destek olduk. İlçemizdeki okullarımızdaki beden eğitimi öğretmenlerimize, spor kulüplerimizdeki antrenörlere bu programı hediye ediyoruz. İnşallah güzel bir şekilde programı kullanacaklar ve çocuklarımıza faydalı olacaklar diye düşünüyorum” diye konuştu.

“SPORU TEKNOLOJİ İLE BİRLEŞTİRİYORUZ”
Bu çalışmanın spora ve sporcuya büyük katkı sağlayacağını belirten İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, “Sporcuyu takip programı aynı zamanda da sportif eğitimcileri taktik anlamındaki teknolojiyle buluşmasını sağlayan bir yazılım. Netice itibari ile bir veri tabanı oluşturuyor. Eyüp Belediyesi bu anlamda bir ilki gerçekleştiriyor. Başkanımız Remzi Aydın’a da bu anlamda teşekkür ediyorum. Burada kulüpleri de beden eğitimi öğretmenlerini de onurlandırdılar. Bu program içerisinde sporu teknoloji ile buluşturuyoruz ve bu veri tabanının tamamı ile ilçelere yayılmasını sağlıyoruz. Elimizde done oluşması açısından bir ilk bu proje, netice itibarı ile biz çocukları antropolojik açıdan olsun, fiziksel açıdan, zihinsel açıdan akademik düzeyleri açısından bir takibe alıyoruz. Bu takip, o çocuklar içerisinde bir karne oluyor, gelecekte ellerinde insanlara sunacakları, kulüplere sunacakları bir taban göstergesidir, şimdiden hayırlı olsun diyoruz” dedi.

Kaynak: İHA