Deprem Haftasında Anlamlı Sergi

1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla Kartal Belediyesi ve AKUT Arama Kurtarma Derneği’nin ortak çalışmasıyla hazırlanan sergide deprem gerçeği fotoğraflarla gözler önüne serildi.

Deprem Haftasında Anlamlı Sergi

Kartal Belediyesi ve AKUT Arama Kurtarma Derneği işbirliğiyle 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri çerçevesinde ortak resim sergisi açıldı. Belediye binası fuaye alanında açılışı gerçekleştirilen sergide doğal afetler sırasında AKUT’un yaptığı arama ve kurtarma çalışmaları sırasında çekilen fotoğraflar sergilendi. Serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ve AKUT Arama Kurtarma Derneği Başkanı Nasuh Mahruki katıldı.

“KENTİ DEPREME UYGUN OLMAYAN EVLERDEN KURTARALIM”
Deprem konusunda farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirten Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Depremi deprem olduğu zaman hatırlamamak lazım. Biz yıllarca neyi gördük. Deprem oluyor insanlar devlet yok mu diye bağırıyor. Halbuki insanları hem bilgilendirelim hem bilinçlendirelim hem depreme uygun evlerde oturmalarını sağlayalım, hem de artık kenti depreme uygun olmayan evlerden kurtaralım istiyoruz. Bu yolda biz belediye olarak çaba gösteriyoruz. Deprem Dönüşüm ve Yapı Kontrol Müdürlüğü’nü o nedenle kurduk. Bütün binaların ve sitelerin envanterini çıkardık ve çıkarmaya devam ediyoruz. 2009 yılının Ekim ayından beri halkı bilgilendirme ve bilinçlendirme toplantıları yapıyoruz. Bu çalışmaların içerisinde bu konuda geçmiş yıllarda büyük tecrübesi olan AKUT’un da bilgilerinden, olası depremde gördüklerinden halka aktarmada yararlanmaya çalışıyoruz. Deprem haftası nedeniyle AKUT ile yaptığımız işbirliği çerçevesinde geçmişte yaptıklarını sergilemek istedik” şeklinde konuştu.

“TOPLUMUN BİLİNÇLENDİRİLMESİ HEDEFLENİYOR”
AKUT Arama Kurtarma Derneği Başkanı Ali Nasuh Mahruki ise, “Deprem Haftası’nın amacı kamuoyunun dikkatini depreme çekmek. Bir hafta boyunca bu konunun gündemde kalması ve toplumun bilinçlendirilmesi burada hedefleniyor. Bu hafta AKUT’un ciddi anlamda yoğunlaşıyor bu konuda ciddi talepler geliyor. Bu tür aktiviteler de yoğunlaşıyor. Kartal Belediyesi böyle güzel bir fotoğraf sergisini açtık. Elbette amacımı vatandaşları bu konuda daha duyarlı ve daha bilinçli hale getirmek ve depremden korkmamasını, depreme hazırlıksız yakalanmaktan korkmasını anlatmaya çalışmak. Sonuçta deprem öldürmüyor. Depreme uygun olmayan inşalar insanları öldürüyor. Yapılması gereken yıkılma riski bulunan, o bölgedeki yüksek şiddette depreme dayanıklı inşa edilmemiş binaların tek tek tespit edilip o binaların boşaltılıp yıkılarak ya da eğer ekonomik olarak güçlendirilebiliyorsa iyileştirilerek tekrar kullanıma kazandırılmasıdır” dedi.

AKUT’un kurucusu Nasuh Mahruki’nin kendi objektifinden çektiği 50 fotoğraf yer aldığı resim sergisi iki gün süreyle ziyaret edilebilecek.
Kaynak: İHA