Belediyeye Kızdı, Yolu Kapattı

Akçaabat ilçesinde, yolun kenarındaki arsasında yapacağı ev için belediyenin zorluk çıkardığını iddia eden bir kişi, evinin önünden geçen ve kendisine ait olduğunu söylediği yolu demir çubuklarla çevirerek trafiğe kapattı.

Adacık Mahallesi'nde yaşayan 80 yaşındaki Ömer Meme, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yol kenarındaki tek katlı evini yıkarak yerine yeni ev yapmak için belediyeye müracaat ettiğini belirtti.

Belediyenin, "yapılacak ev ile karayolu arasında 5 metre mesafenin olması gerektiği" şeklinde bildirimde bulunduğunu aktaran Meme, "Ben zaten yol için arsamdan 8 metre vermiştim, Şimdi '5 metre daha içeriye çekileceksin' diyorlar. Bu durumda bina yapmak için 60 metrekare yer kalıyor" dedi.

Bu durumda arsasının geriye kalan bölümünün bir işe yaramayacağını dile getiren Meme, "5 metre daha geriye çekilirsem arsamdan birşey olmaz. O zaman arsamın hepsini alsınlar" diye konuştu.

Meme, kendisinin de bu karar üzerine belediyeye tepki amacıyla daha önce yol için bağışladığı bölümü kapattığını belirterek, hakkını aramak amacıyla bunu yaptığını söyledi.

Mahalle muhtarı Mustafa Fındıkçı da yolla ilgili gerekli bilgileri ilgili makamlara ilettiklerini anlatarak, yolun açılması için yasal işlemlerin yapılmasını beklediklerini kaydetti.

Kaynak: AA