Belediye Meclisi’nde Kadına Şiddet Tartışıldı

Giresun Belediye Meclisi Mart ayı toplantısında kadına yönelik şiddet gündeme damgasını vurdu.

Belediye Meclisi’nde Kadına Şiddet Tartışıldı

Meclis’te gündem dışı söz alan üyeler kadına şiddeti tartıştı. Belediye Başkanı Kerim Aksu, belediye meclisinin temsil ettiği toplumun her türlü sorununu tartışmanın, çözüm önerileri sunmanın görevi olduğunu söyledi.

Meclis Üyesi Gökhan Bozalioğlu, Giresun’da adliye kayıtlarına göre 696 kadına şiddet içerikli dosya bulunduğunu, belediyenin bu konuda danışma merkezi kurmasını teklif etti. Meclis Üyesi Behice Çavuşoğlu, kadın sığınma evlerinin kadını sosyal hayattan kopararak, despot bir anlayışla, toplumdan ayrıştırıldığını, kadının eşit bir birey olabilmesi için hep birlikte çalışmak gerektiğini ifade etti.

Meclis Üyesi Mustafa Saraydemir, camilerde bazı din adamlarının kadının çalışmaması gerektiğini söylediğine dikkat çekerek; “ Kadına şiddeti, camide, okulda, toplumun her kesiminde, tüm eğitim alanlarında aynı söylemle önleyebiliriz. Bu bir eğitim meselesidir” dedi.

Belediye Başkanı Kerim Aksu, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak başladığı konuşmasında, Giresun’un kadına şiddetin en az yaşandığı iller arasında olduğunu belirterek şu görüşleri ifade etti: “Kadın sığınma evi uygulaması çözüm olmuyor. Bu konuda sağlık birimimizle ortak bir çalışmayla ayrı bir birim kuralım. Muhtarlarla birlikte mahallelerde çalışma yapalım. Kadınlarımızın sorunlarının çözümünün birinci yolu, istihdam sağlamaktır. Bugün ülkemizde çalışan kadın oranı % 26-28 seviyelerinde. Bu oranı ne kadar yukarı çekebilirsek, sorunları aşma yolunda o kadar ilerlemiş oluruz. Kadına şiddetin ortadan kalkması, eğitim ve ekonomik özgürlüktür. Birileri çıkıp kadının dövülmesini savunursa, bu sorun büyüyerek devam eder. Kadının eşit olduğunu her insan samimi olarak her ortamda savunmalıdır.”
Meclis Üyesi Fahri Uzun, şehir içi trafiğinin çözümü için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verilmesini istedi. Başkan Kerim Aksu, bu sorunun Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından kilitlendiğine dikkat çekerek,“ 6 yıldır Çıtlakkale Valilik önüne kavşak yaptırmak istiyoruz. 3 vali değişti, bakanlar değişti bizim kavşağımız yapılmadı. Hacı Hüseyin Mahallesi ve meydan bölgesine 2 hemzemin geçit ve Valilik önüne kavşak yapılsa Giresun’da trafik akıcı hale gelecektir. İktidar Partisi temsilcileri olarak sizlerde bu konuyu takip edin. Bu şehir hepimizin” diye konuştu.

Kaynak: İHA