Akut’tan Kuşadası Belediyesi’nde Tatbikat

AKUT Kuşadası ekibi, Aydın ve Ortaklar’daki tatbikatlardan sonra Kuşadası’nda da bir tatbikat gerçekleştirildi.

Akut’tan Kuşadası Belediyesi’nde Tatbikat
Olası bir afette yapılması gerekenler konusunda bilinç arttırmak için Kuşadası Belediyesi’nde yapılan tatbikat başarıyla sonuçlandırıldı.
Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Kuşadası şubesi gönüllüleri, olası bir afete dikkat çekmek ve böyle bir durumda yapılması gerekenler konusunda vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla bir tatbikat düzenledi.

Kuşadası Belediyesi binasının 3. Katından halatlar ile aşağıya inerek, temsili yaralıları indireret kurtarma planını başarıyla uygulayan AKUT üyelerini vatandaşlar ilgiyle izledi. AKUT Kuşadası Şube Başkanı Tunç Tuncer; “Bu hafta deprem haftası, biz de bununla ilgili bir tatbikat yapıyoruz. Bir kurtarma operasyonunu canlandırıyoruz. Kuşadası Belediye binasının herhangi bir katında mahsur kalan birisini tahliye edebilmek için bir sistem kurduk, gördüğünüz gibi de bu sistem işliyor. Deprem sırasında ve sonrasından ziyade deprem öncesi hazırlık yapmak gerekiyor. Bütün afetler için geçerli bu elbette. Şimdi biz belediye binasını senaryo olarak kullandık. Bu hazırlıklar ile insanların önceden bilinçlenmesi afet esnasında da işleri çok kolaylaştırıyor ve zararı en aza indiriyor. Bunun için ayrıca okullarda seminerlerde düzenliyoruz. Herkes bu konularda bilinçlenmelidir” dedi.

AKUT’un hiçbir yerle bağlantısı olmadan tamamen gönüllü çalıştığına dikkat çeken Belediye Başkanı Özer Kayalı, yapılan tatbikatı överek, “AKUT’tan bu tatbikat için öneri geldiğinde tereddüt etmeden kabul ettik. Önemli olan bir afet öncesi çalışma yapmak, tatbikatlar düzenlemek. Dikkatleri afetlere çekmektir. Yapılan başarılı tatbikat için AKUT üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA