Akut Afyonkarahisar Şubesi 'Deprem Haftası” Etkinliklerine Başladı

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Afyonkarahisar Şubesi tarafından, Deprem Haftası nedeniyle kentteki okullarda “Acil Durumlar ve Deprem Bilinçlendirme” seminerleri verilmeye başlandığı belirtildi.

Akut Afyonkarahisar Şubesi 'Deprem Haftası” Etkinliklerine Başladı

Etkinliklerle ilgili AKUT Afyonkarahisar Şubesinden yapılan açıklamada, Türkiye’de deprem bilincinin artırılması ve olası afetlere hazırlıklı olunması ile ilgili etkinlikler kapsamında Afyonkarahisar Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde sürdürülen seminerde öğrencilere deprem öncesi, deprem sırasında ve deprem sonrasında yapılması gerekenler hakkında video ve slayt gösterimi eşliğinde bilgiler aktarıldığı kaydedildi. Ayrıca AKUT seminer birimi gönüllüleri tarafından seminerlerde deprem anında ve sonrasında öğrencilere yapılması gerekenlerin uygulamalı olarak da gösterildiği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Seminerlerde deprem ve benzeri acil durumlarda bilinçli hareket etmenin önemini vurgulanıyor.

Ayrıca minik öğrenciler, son derece neşeli geçen seminerlerde, yüzde yüz gönüllülük esasına bağlı olarak, hiçbir karşılık beklemeden görev alan AKUT gönüllüsü ağabeyi ve ablalarını yakından tanıma şansı buluyor. AKUT Afyon Eğitim Bölüm Sorumlumuz Hıdır Özkan ve Seminer Birimi Sorumlumuz Nesrin Uğurluoğlu’nun önderliğinde, gerekli tüm eğitime ve donanıma sahip olan seminer birim gönüllülerimizce 2015 yılında Afyonkarahisar’da en az beş bin öğrenciye ‘Acil Durumlar ve Deprem Bilinçlendirme Semineri’ vermeyi kendimize hedef edindik ve bu hedef doğrultusunda hızla ilerliyoruz.”
Kaynak: İHA