Ümit Kocasakal adliyeye geldi

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan teröristler Ümit Kocasakal'ı arabulucu olarak adliyeye çağırdı.

Ümit Kocasakal adliyeye geldi
Ümit Kocasakal adliyeye geldi
DHKP-C adlı yasadışı sol örgüt üyeleri bugün saat 12.36'da, İstanbul'daki Çağlayan Adliyesi'nin 6. katında bulunan, Berkin Elvan soruşturmasına bakan Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı odasında rehin aldılar. Örgüt üyeleri arabulucu olarak CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nu ve İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ı istedi.

ÜMİT KOCASAKAL ADLİYEDE


Berkin Elvan davasına bakan Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan eylemcilerin arabuluculuk yapmasını istediği isimlerden biri olan İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Kocasakal, sorular üzerine "Ne kadar hassas görüyorsunuz. Hangi açıklamayı yapayım? Çağrıldık geldik" diye konuştu.

"YAKINDAN TAKİP EDECEĞİM"


Berkin Elvan davası Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan DHKC'lilerin kendileri için arabuluculuk yapmasını istedikleri CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu konuyla ilgili konuştu. Olayın çok yeni olduğunu ve bir bilgisi olmadığını belirten Tanrıkulu, ancak konuyu yakından takip edeceğini söyledi.

"KADIKÖY'DE CENAZEDEYİM"


Tanrıkulu konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Şu an Kadıköy'de bir cenazede olduğum için konudan haberdar değilim. Telefonumda cevapsız çağrılar var ancak numaraların kime ait olduğunu bilmiyorum. Gün içerisinde konuyu yakından takip edeceğim."

GÖRÜŞME YAPILDIĞI İLERİ SÜRÜLDÜ

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı İstanbul Çağlayan Adliyesi'ndeki odasında rehin alan, biri avukat olduğu iddia edilen iki kişi ile Savcı'yı serbest bırakmaları yönünde görüşme yapıldığı ileri sürüldü.

İstanbul Cumhriyet Başsavcıvekili Vedat Yiğit, yaptığı açıklamada, "Onların bulunduğu katta Özel Harekat Polisleri bulunuyor. Onlarla (rehin alan kişiler) görüşmeler var. Onların istediği bir kişi üzerinden görüşmeler yapılıyor" dedi.