Tiyatrodan Elde Ettikleri Gelir İle Kütüphane Kurdular

Çankırı'da '51. Kütüphane Haftası' etkinlikleri kapsamında üniversiteli öğrencilerin geçtiğimiz aylarda sunulan tiyatro gösterisinden elde edilen parayla 30 Ağustos Orta Okulu'na kütüphane kuruldu.

Tiyatrodan Elde Ettikleri Gelir İle Kütüphane Kurdular
Kütüphanede 820 farklı eser ile kitap kayıtlarının tutulacağı bilgisayarlar yer alıyor.
Esentepe Mahallesi'nde bulunan 30 Ağustos Orta Okulu'ndaki kütüphane açılışına, Vali Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı irfan Dinç, Karatekin Üniversitesi Rektörü Ali İbrahim Savaş ile okula kütüphane yaptırmak için tiyatro düzenleyen Yaşam Boyu Öğrenme Topluluğu öğrencileri katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, sosyal medyanın yaygın olarak kullanıldığı günümüzde kitap okumanın önemli olduğunu belirtti.

Üniversiteli öğrencilerin tiyatro gösterisinden elde edilen parayla kütüphane oluşturmasının kendilerini duygulandırdığını anlatan Başkan Dinç, "Öğrencilerimizin böyle bir çalışma yaptıklarını duyduk. Biz tüm eğitim çalışmalarına destek veriyoruz, buna da destek vermek istedik. Belediyemiz atölyesinde Z kütüphane yaptırdık ve buraya yerleştirdik. Genç kardeşlerimiz de tiyatrodan elde ettikleri gelirler ile 820 tane eser alıp buraya yerleştirdiler. Ben tüm emeği geçenleri kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan da öğrencileri ve Başkan Dinç'i kütüphane oluşumunda verdikleri destekten dolayı kutladı.

Özcan, Kütüphaneler Haftası'ında Esentepe 30 Ağustos Orta Okulu'na yeni bir kütüphane kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Kaynak: İHA