Soma Çöktü

Türkiye genelinde sabah saatlerinde kesilen enerji, Manisa'nın Soma ilçesini etkiledi.

Soma Çöktü
Sabah saat 11.00 sıralarında kesilen elektrik nedeniyle kamu kurumları, madenler ve termik santralde olumsuzluklar yaşandı.
Soma'da bulunan madenlerde enerji kesintileri nedeniyle üretime ara verildi, termik santralin de tüm ünitelerinin devre dışı olduğu bilgisine ulaşıldı. Maden ocaklarında yüksek güçlü jeneratörlerin olduğu öğrenilirken, ancak üretimin yapılamadığı kaydedildi. Yerin metrelerce altındaki işçilerin, güvenli noktalara yönlendirilip bekletildiği kaydedilirken madencilerin havalandırma sisteminin sorunsuz çalıştığı kaydedildi. Kesintinin uzun süreceğinin öğrenilmesinin ardından işçilerin madenlerden çıkarılması yönünde karar alındığı iddia edildi.

ENERJİ KENTİNDE ELEKTRİK KESİLDİ
Esnaf kesintiden olumsuz etkilenirken, bakkal işletmeciliği yapan Ömer Oran, "Müşterilerimiz sıkıntı çekmesin diye lüks lamba açtık. Enerji kentinde elektriklerin kesilmemesi lazım. Yöneticilerin çare bulması lazım. Aynı zamanda bu bölgede sık sık elektrikler kesiliyor" dedi.

KAMYONCULAR PERİŞAN OLDU
Termik santralde kül alan kamyoncu esnafı kantarların çalışmaması nedeniyle saatlerce santral kapısında beklemek zorunda kaldı. Kül barajından kül aldığını ve çimento fabrikalarına götürdüğünü belirten kamyon şoförü Erkan Acar, "İzmir'den geldim. Buradan kül alıyorum, başka fabrikalara götürüyorum. Sabah saatlerinden bu yana elektrikler olmadığı için bekliyorum. Elektrik olmadığından dolayı kantar problemi var. Kaç saat bekleyeceğimiz de belli değil" dedi.

Kamyon şoförü Cemil Yılmaz da, sadece Soma değil, Türkiye genelinde kesinti olduğunun söylendiğini belirterek "Sabah saat 7.30'dan bu yana bekliyoruz. Biz yakın mesafeden geldik ama uzaklardan gelenler de var. Yağmur çamur demeden bekliyoruz. Kaç saat bekleyeceğimiz de belli değil" diye konuştu.

Kaynak: İHA