Senegal’dan Esenyurt’a Dostluk Köprüsü

“Senegal’dan Esenyurt’a Dostluk Köprüsü” projesi kapsamında Esenyurt’a gelen Senegal ülkesi Dakar’a bağlı Sıcap-Liberte İlçe Belediye Başkanı Santi Sene Hagne ve beraberindeki 8 kişilik resmi heyet, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nu ziyaret etti.

Senegal’dan Esenyurt’a Dostluk Köprüsü

Esenyurt Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü’nün düzenlediği “Senegal’dan Esenyurt’a Dostluk Köprüsü” çalışması kapsamında Senegal’ın Başkenti Dakar’dan gelen heyet bir hafta konuk edildi. Senegal ülkesi Dakar’a bağlı Sıcap-Liberte İlçe Belediye Başkanı Santi Sene Hagne ve beraberinde başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ile danışmanlarından oluşan 8 kişilik resmi heyet Esenyurt İlçesini ziyaret etti. Esenyurt Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü tarafından konuk edilen heyet ilk gün Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na makamında resmi ziyaret gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Santi Sene Hagne amaçlarının Sicap-Liberte Belediyesi ve Esenyurt Belediyesi’nin kardeş belediye olmasıyla alakalı burada olduklarını belirtti.

Esenyurt’u gezerken gördükleri şehir parklarına hayran kaldıklarını dile getiren Hagne, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nu kendi ülkelerine davet ederek, ziyaretleri sırasında böyle devasa bir park projeye imza atmasını istedi.

“BATI, BİZİM HEP ARAMIZA GİRDİ”
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, şimdiye kadar Senegal gibi Müslüman ülkeler arasına batının girip bölmek istediğini ancak bunlara izin vermeyeceklerini ve dostluk bağlarını güçlendireceklerini belirtti.

Başkan Kadıoğlu, Esenyurt Belediyesi ilk meclis gündeminde kardeş belediye olunmasıyla ilgili resmi yazışmaların meclisten geçirip kendilerini ülkelerinde ziyaret edeceğini belirtti.

Kendilerini burada çok iyi şekilde misafir edeceklerini belirten Başkan Kadıoğlu ziyaretlerinden dolayı Belediye Başkanı Santi Sene Hagne ve heyetine teşekkür ederek, memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Misafir heyet için Esenyurt ve İstanbul’un tarihi-turistik yerleri Esenyurt Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü tarafından ziyaret ve gezi programı yapıldı. Misafir heyetin gezi programına Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Gazanfer Karakaş ile belediye birim müdürleri eşlik etti. Akşam yemeğinde bir araya gelen protokolde Belediye Başkanı Santi Sene Hagne kendisi ve heyetinin Esenyurt ‘ta çok sıcak karşılandığını ve hiç yabancılık çekmediğini ifade etti.

Esenyurt Belediyesi ziyaretinden sonra konuk Başkan Santi Sene Hagne ülkesine döndüğünde burada gördüğü çalışmaları Sıcap-Liberte Belediyesi’nde de bu tür projeler üreteceğini ifade etti.

Heyet, Esenyurt ve ardından İstanbul’da bulunan tarihi mekanları ziyaret edip alışveriş yaptılar.
Kaynak: İHA