'Mersin'e Hizmette 1. Yıl Resepsiyonu'

İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Ekonomiye olan katkımızla gelişmişlik düzeyimizi birbirine yaklaştırmak, önümüzdeki 4 yıl boyunca yapacağımız çalışmaların en önemli hedefli olacaktır" dedi.

Kocamaz, Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen "İçel'e Hizmette 1. Yıl Resepsiyonu"nda, kentte gerçekleştirdikleri hizmetleri ve hayata geçirmeyi planladıkları projeleri anlattı.
İçel'i marka şehir haline dönüştürerek, olumsuz tabloları ortadan kaldırmayı amaçladıklarını belirten Kocamaz, "Ekonomiye olan katkımızla gelişmişlik düzeyimizi birbirine yaklaştırmak, önümüzdeki 4 yıl boyunca yapacağımız çalışmaların en önemli hedefli olacaktır" diye konuştu.

Kocamaz, Büyükşehir Belediyesi'nin hedeflerine tek başına ulaşamayacağını ifade ederek, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların ortak çabasıyla kentin potansiyelinin ortaya çıkarılabileceğini ifade etti.

Gelecek 4 yılda belediyenin zamanını ve kaynaklarını en verimli şekilde kullanmak zorunda olduklarını söyleyen Kocamaz, "Projelerimizi hayata geçirmeye ve hemşehrilerimizin günlük hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik hizmetler için yılın 365 günü kesintisiz çalışmak zorundayız" dedi.

- Monoray Projesi
Konuşmasına slayt sunumu eşliğinde devam eden Başkan Kocamaz, şunları kaydetti:
"Kentimizde yaşanan elim olayın ardından güvenli ulaşım sistemini başlattık. Sadece bugünün değil, geleceğin ulaşım sistemini tasarlıyoruz. Merkez kontrollü akıllı sinyalizasyon sistemiyle trafiği rahatlattık. Yaya öncelikli kent olma yolunda uyguladığımız yaya yolu geçiş çizgileri ile önceliği yayalarımıza verdik. Öte yandan, battı-çıktı kavşak çalışmasıyla İçel'i trafik kaosundan kurtarıyoruz. Yollara güven ve konforu getiriyoruz. Modern ve çağdaş ulaşım sistemini İçel'e getirecek Monoray Projesi ile Türkiye'de bir ilk olacağız. Tren garı ile Mezitli ilçesi arasında 13,1 kilometrelik raylı sisteme sahip olan proje, yolun üzerinden seyredecek ve sistem, karayolunda yer kaplamayacak. Güvenli ve hızlı ulaşımı halkımız ile buluşturacağız."
- Eski otogarın yerine Bilim Merkezi ve Gençlik Parkı
Kocamaz, yıkılan eski otogar ile makine ikmal sahasını da değerlendireceklerini belirterek, şöyle konuştu:
"Bilim Merkezi ve Gençlik Parkı Mimari Konsept projesi hazırlandı. Uygulama projesi çalışmaları devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası ve Kompleksi Mimari Tasarım projesi yapıldı. Uygulama projesi hazırlık çalışmaları devam ediyor. Bu kompleks içinde İçel'e yakışır bir kongre merkezi de yer alacak. Kentin estetik anlayışına uygun, sosyal yaşam alanları olan, yeşili bol, kent kimliğine uygun bir İçel için çalışıyoruz."
Entegre Atık Değerlendirme Sistemiyle çöplerden elektrik enerjisi üreterek, gelir elde edileceğini anlatan Kocamaz, yıllardır tamamlanamayan Cumhuriyet Evleri projesinin son dairelerinin önümüzdeki aylarda tamamlanacağını kaydetti.

Resepsiyona bazı İçel milletvekilleri, Vali Özdemir Çakacak, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ ve kurum temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA