Ereğli Belediyesi’nden 2 Bin Tonluk Su Deposu

Konya’nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven, belediye ekipleri tarafından 500 Evler Mahallesi’nde yürütülen su deposu ve kanalizasyon çalışması ile Ereğli Eğitim Fakültesi önünde başlatılan kaldırım çalışmalarını inceledi.

Ereğli Belediyesi’nden 2 Bin Tonluk Su Deposu

500 Evler Mahallesi Göztepe Mevkisi bademlik alanda geçmiş dönemde yapılmaya çalışılan 1000 tonluk su deposunun yeniden ihale edilerek yenilenme çalışmalarının başladığını söyleyen Başkan Özgüven, “Bu bölgenin su sorununa çözüm bulması amacıyla geçmiş dönemde 1000 tonluk su deposu yapımına başlanmış. Ancak bu yatırım su kodunun suyun gideceği yerle uyuşmaması nedeniyle boşa giden bir yatırım olmuştur. Kaynak, zaman ve ekonomik israfı beraberinde getiren bu yatırımı yeniden değerlendirdik ve 2 bin ton olarak yeniden ele aldık. Şu anda yapım çalışmaları başlayan bu yatırımın yanında 3,5 km uzunluğunda içme suyu şebeke hattını da yapıyoruz. Belediyemiz ve KOSKİ işbirliği içinde 500 Evler Mahallesi, Koraş Mevkisi ve sanayinin su sorununa çözüm üreteceğiz. Özellikle yaz döneminde ciddi anlamda yaşanan su sıkıntısı bu yatırım ile çözüme kavuşacak. Bu yatırımın bedeli ise 1 milyon TL’dir” dedi.

KALDIRIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Ereğli Eğitim Fakültesi önünde başlatılan kaldırım çalışmaları hakkında da bilgi veren Özgüven, “Fakülte ve Yüksekokul binaları önündeki yol güzergahında daha önce kaldırım çalışması yapılmamış. Kaldırım olmaması nedeniyle özellikle öğrencilerin yurt ve evlerine giderlerken yol güzergahını kullanmaları önemli bir sorun oluşturuyordu. Açıkçası kazalara davetiye çıkaran bu soruna müdahale ederek kaldırım çalışmasını başlattık. Kısa süre içerisinde de tamamlayacağız. Görsel anlamda da fakülte ve yüksekokulun yanı sıra şehrin görüntüsüne de bir estetik kazandırmış olacağız” şeklinde konuştu.

Vatandaşların güveni ve samimiyetine de teşekkür eden Özgüven, 2015 yılında güzel hizmetlerin Ereğli’ye kazandırılacağına vurgu yaptı.
Kaynak: İHA