'Eğitimde Sivasi Hareketi'

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hayata geçirilen "Eğitimde Sivasi Hareketi" adlı proje kapsamında Yavuz Selim İlkokul/Ortaokul'unda öğrencilerin masa tenisi becerilerini arttırılması için yeniden tasarlanan spor salonunun açılışı gerçekleştirildi.

Sivas Valisi Alim Barut, açılışta yaptığı konuşmada, masa tenisi branşında Sivas'tan da Türkiye şampiyonlarının çıkacağını umut ettiğini söyledi.

Masa Tenisi İl Temsilcisi Şemsettin Çimen, 7 bin 100 lisanslı masa tenisi sporcusu bulunan Sivas'ın Türkiye'de bu alanda ilk sırada yer aldığını belirtti.

4 Eylül Spor Salonu'nun yeterli gelmediğini dile getiren Çimen, ihtiyacı karşılamak için 5 okulun spor salonun yeniden dizayn edilerek masa tenisi salonları oluşturulacağını, ilkinin açılışını bugün gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Salonların sporcular ve vatandaşların kullanımına sunulacağını aktaran Çimen, Valilik, İl Özel İdaresi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Masa Tenisi Federasyonu işbirliğiyle projenin hayata geçirildiğini kaydetti.

Çimen, Süleyman Demirel Ortaokulu, Vali Bekir Aksoy İlkokulu, 60. Yıl İlkokulu-Ortaokulu ve 75. Yıl İlkokulu-Ortaokulu'ndaki spor salonlarının ise nisan ve mayıs aylarında hizmete sunulacağını belirtti.

Kaynak: AA