Diyarbakır'ın Ölüm İstatistikleri Açıklandı

Diyarbakır’da geçen yıl ölenlerin sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 13 arttı.

Diyarbakır'ın Ölüm İstatistikleri Açıklandı
Diyarbakır’da ölenlerin yüzde 39,6’sı dolaşım sistemi hastalıklarından hayatını kaybetti.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürü M. Salih Uras, Diyarbakır’ın ölüm istatistiklerini açıkladı.

Verilere göre, Diyarbakır’da ölenlerin sayısı 2014 yılında, bir önceki yıla göre yüzde 13 artarak 4 bin 213’e ulaştı. Türkiye’de olduğu gibi Diyarbakır’da da ölüm nedenlerinin başını dolaşım sistemi hastalıkları çekti. Türkiye’de ölümlerin yüzde 40,4’ü Diyarbakır’da ise yüzde 39,6’sı dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklandı.

Diyarbakır’da ölümlerin yüzde 19,4’ünü iyi ve kötü huylu tümörler, yüzde 8,8’ini solunum sistemi hastalıkları, yüzde 5,4’ünü iç salgı bezi, beslenme ve metabolizmayla ilgili hastalıklar, yüzde 2,8’ini dışsal yaralanma nedenleri ve zehirlenmeler, yüzde 3,2’sini sinir sistemi ve duyu organları hastalıkları yüzde 20,8’ini diğer hastalıklar oluşturdu.

Hastalıklara göre Diyarbakır’da 2014 yılında bir önceki yıla oranla en fazla yüzdelik artış yüzde 40 ile sinir sistemi ve duyu organları hastalıklarında gerçekleşti. Dolaşım sistemi hastalıkları yüzde 15, iyi huylu ve kötü huylu tümörler yüzde 18, solunum sistemi hastalıkları yüzde 14, iç salgı bezi, beslenme ve metabolizma hastalıkları yüzde 12, diğer hastalıklar ise yüzde 7 oranında arttı. Dışsal yaralanma nedenleri ve zehirlenmeler ise yüzde 23 oranında azaldı.

Türkiye’deki ölümlerin ise yüzde 40’ı dolaşım sistemi hastalıkları, yüzde 21’i iyi huylu ve kötü huylu tümörler, yüzde 10’u solunum sistemi hastalıkları, yüzde 6’sı endokrin, beslenme ve metabolizmayla ilgili hastalıklar, yüzde 6’sı dışsal yaralanma nedenleri ve zehirlenmeler ile yüzde 4’ü sinir sistemi ve duyu organları, yüzde 14’ü ise diğer hastalıklardan oluştu.
Kaynak: İHA