Dikkat! 1 Nisan son gün

Evinizde gündelikçi çalıştırıyorsanız 1 Nisan'a dikkat!

Dikkat! 1 Nisan son gün
Evde çalıştırılan hizmetlilere, çocuk bakıcılarına ve aşçılara sigorta yaptırmak zorunlu hale geliyor... Kanun 1 Nisan'da uygulamaya konuyor.

Ayda 10 günden çok çalışan gündelikçi için sigorta yaptırmayanlar; bin 201 lira para cezası ödeyecek. Aynı evde ayda 10 günden az çalışan gündelikçiler için sigorta zorunluluğu yok ama işveren yani ev sahibi, çalışanını ferdi kaza ve meslek hastalıklarına karşı korumak amacıyla sosyal güvenlik kurumuna başvurmak zorunda.

'32 BİN LİRAYA KADAR CEZAYLA KARŞILAŞABİLİRLER'

Beyaz Haber'e konuşan Uzman, 'Ev hanımlarının bu noktada artık sigorta yapmama gibi şansları yok. Ne ev sahibi yanında çalıştırdığına güvenecek ne de yanında çalışan ev sahibine güvenecek. Yani ileri de birbirlerini ispiyon etme hakları var. 1 Nisan'dan sonra ev sahipleri evlerine bir saatte olsa temizlikçi olarak aldıkları kişilerin iş kazası ve meslek hastalığı sigortasını yapmak zorunda. Aksi takdirde 5 katına kadar hatta 32 bin liraya kadar cezayla karşılaşabilirler. Türk halkının meşhur bir lafı var her şeyin bir kılıfını uydururlar. Temizliği normalde gündüzleri camlarda yaparken artık geceleri kaçak yapacaklar. Ama sosyal güvenlik müfettişleri gece temizlikçi avına çıkacaklar' diye konuştu.