Bursa'da Bilimsel Buluşma

Bursa'da 10-11 Nisan tarihlerinde kent konseylerinin işŸlevselliğŸinde ve sürdürülebilirliğŸinde gelinen son durumun farklı boyutları ile ele alınmasını amaçlayan "2. Ulusal Kent Konseyleri Sempozyumu" yapılacak.

Yapılan açıklamaya göre, Bursa Kent Konseyi'nin koordinasyonunda Bursa BüyükşŸehir Belediyesi ve UludağŸ ǜniversitesi işŸbirliğŸi ile 50 üniversiteden 105 akademisyenin ve 62 kent konseyinden temsilcilerin katılacağŸı sempozyum, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (Merinos AKKM) gerçekleşŸtirilecek.
Sempozyumun açılışŸına İçişŸleri BakanlığŸı Mahalli İdareler Genel Müdürü ǖmer DoğŸanay katılacak. Bilim hakem kurulunun da bulunduğŸu, bilimsel nitelikte ve akademik düzeyde gerçekleşŸtirilecek olan sempozyumda 20 konu başŸlığŸında toplam 5 oturum yapılacak.
İçişŸleri BakanlığŸı Mahalli İdareler Genel MüdürlüğŸü, BirleşŸmişŸ Kentler ve Yerel Yönetimler Orta DoğŸu ve Batı Asya Bölge TeşŸkilat (UCLG-MEWA), Türk Dünyası Belediyeler BirliğŸi, Marmara Belediyeler BirliğŸi, Türkiye ve Orta DoğŸu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE), Türkiye Ekonomi Politikaları AraşŸtırma Vakfı (TEPAV), Türkiye Kent Konseyleri BirliğŸi ve Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etütler Vakfı (TESEV) sempozyum destekçileri arasında yer alıyor.

 
Kaynak: AA