'Balyoz Planı' Davasında Yeniden Yargılama

Anayasa Mahkemesi'nin "hak ihlali" yönünde verdiği kararın ardından yeniden görülen "Balyoz Planı" davasında 236 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Anadolu Adalet Sarayı'ndaki Şehit Hakan Kılıç Konferans Salonu'nda yapılan duruşmaya, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Orgeneral Ergin Saygun, emekli Orgeneral Bilgin Balanlı ve emekli Kurmay Albay Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu 141 tutuksuz sanık ile avukatları katıldı.

Mahkeme Heyeti Başkanı Özlem Karaçam, dosyadaki dijital delillerle ilgili istenen bilirkişi raporunun mahkemeye sunulduğunu hatırlattı.
"Balyoz Planı" davasında yargılanan bazı sanıklara ''kumpas'' kurulduğu iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, gazeteci Mehmet Baransu'nun eşi Esra Konur'un evinde yapılan aramayla ilgili savcılıktan delil niteliği taşıyan ıslak imzalı belgelerin istendiğini belirten Başkan Karaçam, verilen cevapta "Balyoz", "Oraj", "Suga", "Sakal" adlı eylem planlarına ilişkin ıslak imzalı belgelerin bulunmadığının bildirildiğini aktardı.
- Sanıkların beyanları alınıyor
Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla kayıt altına alınan duruşmada, daha sonra sanıkların bilirkişi raporuna ilişkin beyanlarının alınmasına geçildi.
Emekli Orgeneral Bilgin Balanlı, bilirkişi raporlarına ve tanıkların verdiği ifadelere katıldığını belirterek, "Mahkemenizin en kısa sürede beraat kararı vermesini talep ediyorum" dedi.

Emekli Orgeneral Çetin Doğan, "Bilirkişi raporuyla bütün dijital verilerin sahte olduğu ispatlanmıştır. Bu sebeple davanın bir an önce sonuçlandırılmasını ve beraatimi talep ediyorum" ifadelerini kullandı.
Emekli Kurmay Albay Dursun Çiçek de "Çalınan masumiyetimizin ve haklarımızın 7 Nisan'dan önce iadesini talep ediyorum. Sayın heyetten, kumpasçılar hakkında suç duyurusunda bulunmasını talep ediyorum" dedi.

Emekli Korgeneral Engin Alan da bilirkişi raporlarına katıldığını ifade ederek, beraatini istedi.
Söz verilen diğer sanıklar da bilirkişi raporlarına katıldıklarını belirterek, beraatlerini talep etti.
Duruşma, sanıkların beyanlarının alınmasıyla devam ediyor.
Kaynak: AA