Vali Karaloğlu Kaymakam Adaylarını Kabul Etti

Bursa Valisi Münir KaraloğŸlu kaymakam adaylarını LJarşŸamba Valilik Binasında kabul etti.

Kaymakam adaylarının eğŸitiminde bir gelenek haline gelen "KuruluşŸtan KurtuluşŸa Gezisi" kapsamında 100. dönem adayları Bursa'ya geldi.
KuruluşŸ ve KurtuluşŸun şžehri olan Bursa'ya gelmelerinden dolayı memnuniyet duyduğŸunu belirtti.

Vali KaraloğŸlu, ziyarette yaptığŸı konuşŸmada, Bursa'nın önemli bir merkez olduğŸunu dile getirerek, şŸöyle konuşŸtu:
"Bursa tarihte de önemli bir merkezdi. Hem kuruluşŸ hem de kurtuluşŸta çok önemli bir merkez. KuruluşŸta, Osmanlı İmparatorluğŸunun ilk BaşŸkenti. KurtuluşŸta da Mudanya Mütarekesiyle Cumhuriyete giden ilk adım yine Bursa'da atıldı. Onun için biz Bursa'yı tarif ederken kuruluşŸun ve kurtuluşŸun şŸehri olarak tarif ederiz. Cumhuriyet dönemine gelindiğŸinde de Bursa bu sefer sanayisi ve üretim kültürüyle, yetişŸmişŸ insanıyla öne çıkan bir merkez haline geliyor. Balkanlardan bir çok insanın gelip Bursa'ya yerleşŸmesi aslında bir sinerji yaratıyor. Balkanlardan gelen yetişŸmişŸ insan gücü ile birlikte Bursa üretim merkezi haline gelmişŸtir. Bugün ise Bursa 33 Milyar dolar ihracatı ile Türkiye'nin ihracatta 2. ili konumundadır. Devam eden İstanbul- Bursa- İzmir Otoyolu yıl sonunda Bursa'ya kadar olan kısmı tamamlanıp hizmete girecek. Hızlı tren inşŸaatı devam ediyor. Bu iki projenin tamamlanması ile kavşŸak noktası olan Bursa daha da ulaşŸımı kolay olan bir şŸehre dönüşŸecek."
İçişŸleri BakanlığŸı EğŸitim Daire BaşŸkanı Ahmet AvşŸar ise Vali KaraloğŸlu'na teşŸekkür ederek, "KuruluşŸtan kurtuluşŸa adı verilen ve artık eğŸitim dairesi tarafından Kaymakamlarımızın eğŸitimi için gelenek haline gelmişŸ olan gezimizin 2. durağŸındayız. SöğŸütten başŸlayan gezi Osmanlı devletinin kurulup gelişŸtiğŸi Bursa ile devam ediyoruz. Bizleri kabul ettiğŸiniz için teşŸekkür ediyorum" dedi.

Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta tarafından verilen brifingin ardından 55 Kaymakam adayı Bursa'nın tarihi ve turistik yerlerini gezerek Organize sanayi bölgelerinde de incelemelerde bulundu.
 
Kaynak: AA