Konya’da Kütüphaneler Haftası Kutlamaları

Konya’da 51. Kütüphane Haftası Etkinlikleri açılış programı gerçekleştirildi.

Konya’da Kütüphaneler Haftası Kutlamaları

Konya İl Halk Kütüphanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Vali Yardımcısı İbrahim Hayrullah Sun, Selçuklu İlçe Kaymakamı Sabit Kaya, Karatay İlçe Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hasan Coşar, davetliler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Programda konuşan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hasan Coşar, Türk Kütüphaneciler Derneği tarafından Konya İl Halk Kütüphanesi’ne layık görülen ‘Teknolojiyi En İyi Kullanan Kütüphane’ ödülünü kazandıklarını ve bunun bir takım oyunu olduğunu söyleyerek mesai arkadaşlarına teşekkür etti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan ise, kütüphaneye gelenlerin daha çok üniversiteye giriş sınavları gibi çeşitli sınavlara hazırlanmak için geldiklerini belirterek bu durumun kendilerini hem sevindirdiğini hem de üzdüğünü belirtti.

Çıpan, kütüphanelere gelenlerin araştırma yapmak için gelmelerinin kendilerini daha çok mutlu edeceğini de sözlerine ekledi.

“AĞLANACAK HALİMİZE AĞLAMALIYIZ”
Vali Yardımcısı İbrahim Hayrullah Sun da yaptığı konuşmada, Türkiye’deki kitap okuma oranının azlığına dikkat çekerek, “Bu haftada ağlanacak halimize ağlamalıyız” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Meram Gödene TOKİ Şehit Yunus Berber İlkokulu Anasınıfı öğrencilerinin gösterileri ile devam etti. Gösterilerin ardından anasınıfı öğrencilerinin yapmış olduğu ürünlerin yer aldığı serginin açılmasıyla program son buldu.
Kaynak: İHA