Chp'nin Ağır Topları Liste Dışında Kaldı

CHP'nin ağır topları, ön seçim engeline takıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş 16. sırada kalırken, uzun yıllar İl Başkanlığı yapmış Şinasi Öktem ise 29. sırada yer bulabildi.
Milletvekili aday adaylığı için 2 bin 822 kişinin başvurduğu CHP’de, ön seçim yapılan kentlerde resmi olmayan sonuçlara göre sıralama belli oldu. Sandıktan çıkan sonuçlar, sürprizleri de beraberinde getirdi. Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal Antalya’da ikinci sırada çıktı. Deniz Bakyal bin 300’den fazla oy farkıyla Niyazi Nefi Kara'nın gerisinde kaldı.

Seçim heyecanının şiddetli şekilde yaşandığı yerlerden birisi de İstanbul 2. Bölge oldu. 113 ismin yarıştığı listede eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün yanı sıra eski milletvekilleri Mehmet Sevigen, Şinasi Öktem, Çetin Soysal, İstanbul milletvekilleri Aykut Erdoğdu, Melda Onur, Haluk Eyidoğan ve Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, İrtica ile Mücadele Eylem Planı davasında yargılanan emekli Albay Dursun Çiçek, gazeteci Çiğdem Anad gibi isimler yer aldı.

SARIGÜL 5. SIRADA
Seçim sonuçlarına göre 2. Bölge'de de sürprizler yaşandı. 2. Bölge'den aday adaylığına başvuran pek çok isim liste dışı kaldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş seçim sonuçlarına göre 16. sırada kalırken, partide uzun yıllar il Başkanlığı yapmış olan eski Ümraniye Belediye Başkanı Şinasi Öktem de 29. sırada yer buldu. Mevcut milletvekili Melda Onur ise ön seçimde 9. olabildi. Baykal döneminin milletvekili Mehmet Sevigen de liste dışında kaldı.

Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise partinin ağır toplarını geride bırakarak 5. sıraya yerleşti.
Kaynak: İHA