Çanakkale Şehitleri Şarköy'de Anıldı

Şarköy ilçesinde Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi.

Tekirdağ Şehitler ve Gaziler Derneği'nce Beyoğlu Mahallesi'ndeki Şehitler Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.
Beyoğlu Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özcan, törende, Çanakkale şehitlerini saygıyla andıklarını söyledi.

Türk topraklarını işgal etmek ve Türk milletini yok etmek için harekete geçen dönemin en güçlü devletlerine karşı kazanılan Çanakkale Zaferi'nde canlarını feda eden şehitleri andıklarını dile getiren Özcan, "Onları bir kez daha minnet ve şükran duygularıyla yad ediyoruz. Çanakkale Zaferi, bağımsızlık uğruna gözünü kırpmadan canını feda etmeyi, milli görev olarak gören Türk milletinin, tarih sayfalarına altın harflerle yazdığı bir destandır" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Şarköy Belediyesi Mehter Takımı gösteri sundu.
Tören, Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen'in öğle namazı sonrası okuttuğu dualarla sona erdi.
Törene, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Şarköy Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Yusuf Ziya Kahraman, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Dinç Güral, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, muhtarlar, Kent Konseyi kadın kolları üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA