Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı Uygulayıcı Eğitimi Başladı

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle başlatılan, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) Afyonkarahisar'da da yürütülmeye başladı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Aydın Doğan Bilim Sanat Merkezi'nin konferans salonunda yapılan açılış törenine Vali Yardımcımız Erhan Günay, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Musa Dinçgez, Yeşilay Cemiyeti Afyonkarahisar Şube Başkanı Dr. Yusuf Gökçe ve Afyonkarahisar TBM İl Koordinatörü Tuğçe Özden Çınar katıldı.

TBM kapsamında, ülke genelinde rehber öğretmenlerden oluşan ve bağımlılık alanında formasyon kazandırılan "500 Formatör Eğitimci" ve bu formatörlerin eğitim vereceği yaklaşık "28 bin Uygulayıcı Eğitimci" aracılığıyla toplam "20 milyon öğrenci"ye bağımlılıklarla mücadele ile ilgili eğitim verilmesi hedefleniyor.
Afyonkarahisar'da bu kapsamda farklı bağımlılık alanlarında formatör eğitimi almış 5 öğretmen ile Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı çalışan 197 rehber öğretmene "Uygulayıcı Eğitimi" verilmeye başlandı.
Eğitimler Afyonkarahisar Merkez, Sandıklı, Dinar, Şuhut ve Bolvadin ilçelerinde yürütülecek biçimde planlanmış her eğitim grubu 18 saat uygulayıcı eğitim programına dahil olacak.
Eğitimlerin bitiminden hemen sonra Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda eğitim gören yaklaşık 130 bin öğrenciye tütün bağımlılığı, alkol bağımlılığı, madde bağımlılığı, teknoloji bağımlılığı ve sağlıklı yaşama becerileri konularında yaş gruplarına göre eğitim verilecek.
Kaynak: AA