Yarış Atlarını Çalan Hurdacılar Serbest Kaldı

Kocaeli'nin Kartepe ilçesine bağlı Ketenciler Mahallesi'nde bulunan çiftlikten 100 bin lira değerindeki iki yarış atı çaldığı iddiasıyla gözaltına alınan 3 hurdacı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yarış Atlarını Çalan Hurdacılar Serbest Kaldı

Kartepe Ketenciler Mahallesi'nde biri safkan İngiliz yarış atı olmak üzere 100 bin TL değerindeki iki atı çaldıkları belirlenen ve jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan 3 hurdacı, sevk edildikleri Kocaeli Adliyesi'nde hara sahibi T.Ç.'nin şikayetini geri alması nedeniyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar. Atları çaldıkları belirlenen Levent S., Gökhan P. ve Metin Ş. isimli üç şahıs ifadelerinde atların sahipsiz olduklarını zannettikleri ve hurda toplamakta kullanmak için aldıklarını dile getirdikleri öğrenildi.

Önceki gün meydana gelen olayda, Akmeşe yolu üzerinde bulunan Yükselen Binicilik Kulübü'ne ait biri safkan İngiliz iki at, yol kenarına gelen bir araca yüklenilerek götürülmüştü. Akşam saatlerinde atları ahıra almak için araziye çıkan görevliler, Tony ve Bay Başkan isimli iki atın yerinde olmadıklarını fark edince durumu jandarma ekiplerine haber verdiler. Yol üzerindeki MOBESE kameralarını inceleyen ve atlara takılı olan çiplerden nerede olduklarına ulaşan ekipler ise İzmit Tavşantepe'de bulunan bir eve baskın yaparak atlara el koydu ve atları çaldıkları belirlenen 3 kişiyi de gözaltına almıştı.
Kaynak: İHA