Tokat'ta Simit Arabaları Yenilendi

Tokat Belediyesi ile Fırıncılar Lokantacılar Pastacılar ve Simitçiler Odası Başkanlığı'nın işbirliğiyle kentteki eski simit arabaları yenilendi.

Yeni simit arabalarının teslimi için Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Gaziosmanpaşa Bulvarı üzerinde simit satan 18 esnafa arabalarını teslim etti.
Eroğlu, burada yaptığı açıklamada, estetiğiyle, mimarisiyle güzel bir şehir oluşturmak için söz verdiklerini söyledi.

Gaziosmanpaşa Bulvarı üzerindeki çalışmalarla, kenti daha güzel bir hale getirdiklerini belirten Eroğlu, "Simit araçlarımızı, kentin insanlarına daha hoş gelecek ve şehre bir estetik katacak şekle büründürmek istedik. Araçlarımızı, Gaziosmanpaşa Bulvarı'nda belirlenen noktalara yerleştirmiş olacağız. Bu çalışmayı ilk önce bulvardan başlattık. Gayet şık, gayet güzel, hijyenik ve her anlamda da şehrin insanlarına hizmet edecek simit araçlarına büründürdük. Toplam 18 adet yaptırdık ve eski yerlerine bunları koymuş olacağız" diye konuştu.

Eroğlu, simitçilerin önlük ve bone giyeceklerini kaydetti.

Açıklamanın ardından Eroğlu ve Fırıncılar Lokantacılar Pastacılar ve Simitçiler Odası Başkan Bekir Yurtbay, vatandaşlara simit ikram etti.
Kaynak: AA