'Sınavsız Memur Alımı' İddiası

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), "uzman kadrolarına yapılacak atamaların, sınavsız memur alımı için gerçekleştirildiği" iddiasının asılsız olduğunu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bugün bir gazetede çıkan "Milli Eğitim'de KPSS Skandalı" başlıklı haberde, "Hükümet, yandaşlarını sınavsız memur yapmak için KPSS'yi kaldırmaya çalışırken, Milli Eğitim Bakanlığı çoktan harekete geçti. Doktora öğrencilerinin bile geçici görevle alındığı uzman kadrolarına, ortaokul düzeyinde İngilizce bilenlerin mülakatla alınmasının yolu açıldı" ifadelerinin yer aldığı aktarıldı.
Milli Eğitim Uzmanlığı sınavının, 652 sayılı kanun hükmünde kararnameye, 6528 sayılı kanun ile eklenen geçici maddeyle gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, sözlü sınavın, ilk defa devlet memurluğuna alınacaklara değil, meslekte, adaylık dahil, başvuru tarihinin son günü itibariyle, en az 5 yıl hizmeti bulunanlara uygulandığı kaydedildi.
Kılavuzun hazırlanması sürecinde, bazı alanlarda, yüksek dil puanının karşılanamayacağının anlaşılması üzerine, dil puanı düzeyinin 30 olarak belirlendiği hatırlatılan açıklamada, şunlar ifade edildi:
"30 dil puanı sadece müracaat şartı olup, dil puanı en yüksek olan adaydan başlanarak sıralama yapılmıştır. Haberde yer verilen 'uzman kadrolarına yapılacak atamaların, sınavsız memur alımı için yapıldığı' iddiası kamuoyunda yanlış bir algı oluşturmaya yönelik asılsız bir iddiadan ibarettir."
Kaynak: AA