Muratlı Belediye Meclisi Toplandı

Tekirdağ’a bağlı Muratlı Belediye Meclisi, Mart Ayı Olağan Toplantısını yaptı.

Muratlı Belediye Meclisi Toplandı
Toplantıda cemevlerinin ibadethane sayılması tartışmalara rağmen oy çokluğu ile kabul edildi.
Toplantıda, gündemin birinci maddesi olan Bülent Ecevit Parkı’na engelli tuvaleti yapılması oy birliği ile kabul edilirken, pazar yeri projesi için olumsuz görüş geldi. Maliye hazinesine kayıtlı olan, içinde stadyumun da bulunduğu alanının belediyeye tahsis edilmesi ile Kapalı Pazar Yeri yapılması konularında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden olumsuz cevap verdi. Fatih Mahallesi 334 ada 368 parseldeki Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün alanına tenis kortu planlandığı ve bu sebepten Muratlı Belediyesi’ne tahsis edilemeyeceği öğrenildi.

Muratlı İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının önünün çevre düzenlemesi talebinin gündeme alındığı toplantıda, Kurtpınar Mahallesi Atatürk Caddesi otogar arkasındaki yeni binanın ön kısmındaki alanın park yeri olarak kullanılacağı ve alanın parke taş döşenmesi talep edildi. Madde, oy birliği ile kabul edildi.

Norm kadro değişikliği hakkında gündem maddesi görüşülmesinin ardından toplantıda, İmar Plan Tadilatı hakkında Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yeni yapılacak okul binası ile ilgili yazısı okundu. Yapılacak Cumhuriyet İlköğretim Okulu binasının 10 metre olan yoldan çekme payının 5 metre olması isteği görüşüldü. Bu sayede okulun metrekaresinin de büyüyeceği açıklandı. Kamu yararı gözetildiğinden çekme payının 5 metre olması oy birliği ile meclisten geçti.

Gündem maddelerinden Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği’ne üye olunması da oy birliği ile kabul edildi.

Öte yandan toplantıda, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden ilçeye belirli bir yatırım karşılığı 1 milyon 130 bin TL verileceği açıklandı. 800 bin TL’lik araç ihtiyaçları olduğundan araç yatırımı yapacaklarını belirten Belediye Başkanı Nebi Tepe, kalan farkı da parke taş ve bordür döşeyerek tamamlayacaklarını duyurdu. Parke taş ve bordürlerin Kazımdirik Mahallesi 35. Sokak üzerindeki Girgin Kardeşler fırının üzerindeki 12 bin 600 metrekare alana döşeneceği öğrenildi.

İçişleri Bakanlığı Mali İdareler Birliği’nden gelen yazı üzerine Muratlı Belediyesi’nin norm kadrolarından birinin değiştirilerek Muhtarlar Müdürlüğü olacağı belirtildi. Belediye bünyesindeki Proje Etüd Müdürlüğü değiştirilerek Muhtarlar Müdürlüğü olması oy birliği ile kabul edildi.

Meclis, 7 Mart 2015 Salı günü saat 14.30’da devam etmek üzere sonlandırıldı.
Kaynak: İHA