Kartepe Belediyesi Mart Meclisi Toplandı

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığındaki belediye meclisi, Mart ayı toplantısında 15 gündem maddesini görüşerek karara bağladı.

Kartepe Belediyesi Mart Meclisi Toplandı

Kartepe Belediye Meclisinin Mart ayı 1. birleşim 1. oturumu Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığında meclis üyeleri Zafer Arat, Nezih Yılmaz ve İsmail Akbaş dışında eksiksiz katılımla Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Şeffaf belediyecilik uygulamaları kapsamında www.kartepe.bel.tr internet adresi üzerinden canlı yayın ile izlenen Kartepe Belediye Meclis toplantısında bir önceki aya ait tutanak özeti oylanarak kabul edildi.

Başkan Üzülmez, Mart ayındaki önemli gün ve haftalara değindiği açılış konuşması ardından gündem maddeleri tek tek görüşülerek karara bağlandı. Oy birliği ile kabul edilen gündem maddeleri ardından teklif yazıları arasında yer alan İzmir İli Ödemiş Belediyesi ile kardeş belediye olunması maddesi ve gayrimenkul satış komisyonunda görev yapmak üzere de Ergül Şirin’in seçilmesi ardından diğer teklif yazıları ilgili komisyonlara havale edildi.

Meclis maddelerinin görüşülmesi ardından Başkan Üzülmez, başıboş sokak hayvanları ve Ulus Pazarı konularında meclis üyelerini bilgilendirdi. Sokak hayvanları ile ilgili sorunun Türkiye’nin genel problemi olduğuna dikkat çeken Başkan Üzülmez, coğrafi konumu nedeniyle çevre il ve ilçelerden nakledilen hayvanlar nedeniyle sıkıntının tekrarlandığını kaydetti.

Başkan Üzülmez, Büyükşehir Belediyesi’nin sokak hayvanlarının uzun süreli misafir edildiği yeni alanlar kazandırmak adında yürüttüğü çalışmaların sürdüğünü de hatırlattı.

Kartepe ilçesi Dumlupınar Mahallesi’nde kurulmakta olan Ulus Pazarı hakkında Kocaeli 2. İdare Mahkemesi’ne açılan davalar sonucu, mahkemenin son kararı iptal edilen Pazar yeri hakkında geçen süreci hatırlatan Başkan Üzülmez, “Tarihi geçmişi mazisi olan Ulus Pazarı konusunda Pazarcılar Odası’nın açtığı dava sürüyor. Ulus Pazarı kurulan yerin mülkiyet sahibinin imar uygulamasına açtığı dava sonrası biz de, Pazar açılması iptalini ile ilgili hukuki süreç çerçevesinde mahkeme kararını uyguladık. Biz Kartepe halkının menfaatine uygun şekilde hareket ediyoruz” dedi.

Ulus Pazarı’nın daha önceki Uzunçiftlik Işıklar mevkiindeki 10 dönümlük arazide açılması yönündeki girişimlerin olduğunu belirten Başkan Üzülmez, yasal işleyiş tamamlanması durumunda Ulus Pazarı’nın tekrar eski yerinde bu ay sonunda kurulacağını da açıkladı.

Başkan Üzülmez, toplantı sonunda meclis üyelerine Kartepe manzaralı saatlerden hediye etti.
Kaynak: İHA