Kadına Yönelik Şiddete Karşı 'Sevgi Tüneli' Kurdular

Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Eskişehir Lider İşadamları Derneği, Eskişehir Kent Konseyi ve bir alışveriş merkezi iş birliğiyle kurulan "sevgi tüneli"ne bırakılan notlarla kadına yönelik şiddete dikkati çekmek amaçlanıyor.

"Kadına şiddete hayır" sloganıyla bir alışveriş merkezinde kurulan tünele, yaklaşık 7 bin kişinin notlar yazıp bırakması bekleniyor.
Derneğin Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hüsniye Tali, söz konusu alışveriş merkezindeki etkinlikte yaptığı konuşmada, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün 158 yıl önce New York'ta 16 saat çalışan kadınların isyanı olarak ortaya çıktığını hatırlattı.
Kadınların, gelinen noktada haklarını alamadığını savunan Tali, şunları söyledi:
"Biz çok farklı şeyler istemiyoruz. Eşit olmayı istiyoruz. Fiziksel ya da ruhsal olarak eşit olmayacağımızı biliyoruz ama insan olgusu bakımından eşit olduğumuzu kabul ediyoruz ve 8 Mart'ın bunların farkındalığını oluşturmak için kutlandığını düşünüyoruz. Haklarımızı sadece bir günde alamayız. Farkındalık oluşturup, o farkındalık üzerinde gideceğimiz yolları belirleyeceğimiz bir gün olmasını ve kadının ekonomik, siyasal ve her türlü noktada olmasını istiyoruz."
Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy ise kadının ve erkeğin sevgi yolundan geçerek başarıya ulaşabilmesiyle insanlık adına çok büyük bir adım atacağını vurguladı.
Kaynak: AA