Hüyük'te 'Acınız, Acımızdır' Projesi

Hüyük ilçesinde, "acınız, acımızdır" projesi uygulamaya geçirildi.

Hüyük Belediyesi proje kapsamında, cenaze sahiplerinin evlerine Konya'nın meşhur yemeği olan etliekmek gönderilmesi uygulamasını başlattı.
Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendi projesi olduğunu belirttiği proje ile ilgili bilgiler verdi.
Projenin amacının bölgeye taziye için dışarıdan gelen vatandaşların mağduriyet yaşamasını önlemek olduğunu belirten Şahin, "Aynı zamanda cenaze sahiplerinin acısını hem paylaşmak, hem de taziye için gelen vatandaşlarımızın yemek işleri ile uğraşmamasını sağlamaktır. Bu konuda, cenaze sahiplerinin Belediye olarak yanında olduğumuzu, acılarına ortak olduğumuzu da göstermek istiyoruz" dedi.

Şahin, sosyal sorumluluğun bir gereği olarak Hüyük ilçesinde vatandaşların acılarına her zaman ortak olduklarını belirterek, şunları kaydetti:
"Onların acılarını her zaman paylaştık. Bölgemizde gelenek olarak cenaze evlerine komşular tarafından yemek yapılır ve gönderilir. Biz de Belediye olarak bu durumlarda ekiplerimizi gönderiyor, taziyeye gelen vatandaşlarımıza yemek ikramı yapıyor, hem de cenaze sahiplerinin başka sıkıntıları var ise tespit edip çözme noktasında girişimlerde bulunuyoruz. Dün olduğu gibi bugün de vatandaşlarımızın daima yanında olacağımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum."
Kaynak: AA