Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen Anıldı

Hatay'ın anavatana katılmadan önceki ilk ve tek Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen, ölümünün 35. yılında törenle anıldı.

Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen Anıldı

Törende Hatay Valisi Ercan Topaca, valilik önünde bulunan Atatürk ve Tayfur Sökmen'in anıtına çelenk koydu. Saygı duruşunda bulunulan ve İstiklal Marşı'nın okunduğu törende Atatürk Lisesi öğrencisi Aygül Koçak şiir okudu.

Hatay Valiliği Tayfur Sökmen Toplantı Salonu’nda devam eden törende konuşan Vali Topaca, Sökmen’in hayatı ve kişiliği hakkında bilgi verdi. Vali Topaca, "Hatay’ın kurtulmasında emeği geçenleri rahmetle, saygıyla anıyoruz. Ne kadar teşekkür etsek azdır. Biz Tayfur Sökmen’in anısını inşallah bu kentte ebediyen yaşanmasını, yaşatılmasını gelecek nesillere onların yaptıkları mücadeleyi bu ruhu aktarmakta kararlıyız" dedi
Havanın yağışlı olması nedeniyle Hatay Valiliği binasında düzenlenen anma törenine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Mehmet Ali Tuna, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hasan Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ ile Tayfur Sökmen'in akrabaları, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: İHA