Eşbaşkan Nazlı İnönü

CHP'li Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, izin verdi. Demet Sabancı, otel için 100 yıllık çınarı kestirdi. TAKVİM haber yapınca da skandala aracı olan eşini bahane etti: "Demet Sabancı, Nazlı Hanım'ın çocukluktan beri en yakın dostu. Zaten eşim, benim de mesai arkadaşım.."

Eşbaşkan Nazlı İnönü
Eşbaşkan Nazlı İnönü
CHP, siyasi hayatta kendine yer bulamadı. Hal böyle olunca da doğaya merak sardı. CHP'li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın ardından Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü de ağaç düşmanı çıktı. Türkiye'nin en zenginleri arasında yer alan Demet Sabancı Çetindoğan, eski adı Maçka Oteli, yeni adı St. Regis olan oteli için Hayri İnönü'nün eşi Nazlı İnönü'nün kapısını çaldı. Otelin önündeki 100 yıllık çınar ağacını kestirmek istediğini açıkladı. Nazlı Hanım da arkadaşının isteğini eşine ulaştırdı. Başkan İnönü, "Ağaç süit odaların manzarasını kapatıyor" diyerek Sabancı'ya yardım sağladı.

ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK


İşte bu skandalı ortaya çıkartan TAKVİM, Şişli Belediyesi'ni de salladı. Hayri İnönü dün CHP'li Meclis üyeleri ile sohbet toplantısı yaptı. CHP'li üyeler, İnönü'ye TAKVİM'in haberiyle ilgili sorular yağdırdı. Ancak o Haber Müdürümüz Mevlüt Yüksel'in "kendisiyle uğraştığını" açıkladı! Partililer ise İnönü'nün bu savunmasına sert çıktı. Bunun üzerine İnönü, ağzındaki baklayı çıkardı. Eşi Nazlı İnönü üzerinden savunma yaptı: "Suzan Hanım eşimin çocukluk arkadaşı. Ayrıca eşim, en güvendiğim insan ve mesai arkadaşım. Bu nedenle eşimin Sabancı'nın isteğini bana iletmesi kadar doğal bir şey yok. Zaten o ağaç çürüktü, tehlike arz ediyordu. Bu nedenle kestik."

BORSA DESTEĞİ!


Hayri İnönü ile Mustafa Sarıgül arasındaki gerilim, sessizliğe büründü. Ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İnönü'nün yüzünü güldürdü. İnönü ile Kemal Kılıçdaroğlu, dün Harbiye'deki Borsa Lokantası'nda bir araya geldi. İkiliye CHP'li isimler de eşlik etti. Bu fotoğraf ise "Mustafa Sarıgül'e darbe" olarak nitelendirildi.

FİDAN BOYLU


İstanbul'un en lüks semti olan Maçka, koca Çınar'a yer vermedi. Demet Sabancı Çetindoğan, 'Otelimin manzarasını kapatıyor' diye dertlendi. İmdadına çocukluk arkadaşı Nazlı İnönü ile eşi Şişli Belediye Başkanı İnönü yetişti. Başkan İnönü'nün talimatıyla otelin önündeki 100 yıllık çınarı kesildi. Ancak TAKVİM haber yapınca İnönü panikledi. Kesilen ağacın yerine fidan diktirdi.