Bbp’li Meclis Üyeleri İmar Revizyon Planına Tepki Gösterdi

Büyük Birlik Partisi (BBP) belediye meclis üyeleri yerel seçimlerin öncesinde yapılan imar revizyon planının yerel seçimden sonra değiştirildiğini söyleyerek duruma tepki gösterdi.

Bbp’li Meclis Üyeleri İmar Revizyon Planına Tepki Gösterdi

BBP parti binasından basın açıklaması düzenleyen BBP’den Sivas Belediyesi meclis üyesi Cafer Çongar, “ 1984 yılında yapılan şehrin imar planı 2004 yılında yasal süresini doldurmuştu. O tarihten 2009 yılına kadar plan tadilatlarıyla şehrin imarına yön verilmekteydi. Bu yapılan plan tadilatları genellikle sosyal donatıları kamusal alandan çıkartmaya yönelik yapılan işlemlerdi. 2009 yılında yapılan yerel seçimler ile göreve gelen Doğan Ürgüp ve yönetiminin en önemli icraatlarından bir olan imar revizyon planı, şehrin geleceğini şekillendirerek önünü açmıştır. Bu yapılan revizyonun ana hedefi nimet ve külfetin adaletli bir şekilde paylaşılmasını sağlamaktı. Bu süreç içerisinde revizyon planının mahremiyetini muhafaza etmek içinde azami gayretin gösterildiğini iyi hatırlarsınız. ‘İmar planı bizden gizleniyor’ diyenleri bugün daha iyi anladığımızı da bilmenizi isteriz.” dedi.

İmar planlarının kamu yararı gözetilerek yapıldığını söyleyen Çongar, “ 2014 yılı Eylül ayında kısmi revizyon adı altında askıya çıkartılan ama gerçekte plan tadilatı olan planla ilgili sizleri bilgilendirmek istedik. İşhanı bölgesinde eğitim alanları, dini tesis alanları, resmi tesis alanları, yeşil alanlar ve sosyal tesis alanları konut ve ticari alana dönüştürülmüştür.” diye konuştu.

Kaynak: İHA