Başkan Özcan, Görevine Başladı

Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, kalp krizi geçirmesi nedeni ile bir süre ara verdiği görevine başlarken, geçici olarak çalışan 12 işçinin işten çıkarılması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Özcan, Görevine Başladı

Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, yaklaşık 4 ay önce geçirmiş olduğu kalp krizi rahatsızlığı nedeni ile tedavi gördükten sonra görevine başladı.

Görevine tekrar başladığı ilk gün basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Özcan, seçim döneminde "Kimseyi işten çıkarmayacağım, kimsenin ekmeğiyle oynamayacağım" sözünün arkasında durduğunu ifade ederek, “Ben çalışan hiç kimsenin ekmeğiyle oynamadım. Göreve geldiğimiz günden itibaren, 35 bin kişinin emaneti olan Niksar için beraber çalışmamız gerektiğini, çalışmayan kişilerin vebalini taşımayacağımı defalarca söyledim. Toplantılar yaparak tüm belediye personeliyle bir araya geldik, çalışmayan kim olursa olsun, -işçi, memur, müdür- işine son vereceğimizi ve memleketimiz için gerçekten çalışacak, ekmeğini alın teriyle hak edecek personeli göreve getireceğimizi anlattım” dedi.

Başkan Özcan, işten çıkarılan 12 işçiyle ilgili olarak, durumun siyasi olmadığını ifade ederek, “12 işçinin, 3’ü AK Parti'li, 8’i MHP’li, 1’i de CHP'lidir. Burada, siyasi görüş ayrımı yapmadan, çalışmayan ve bu konudaki uyarılarımıza uymayan kişilerin işlerine son verilmiştir. Kış ortasında işten çıkardılar, diyenler şunu da unutmamalıdırlar ki; bu arkadaşlarımızdan sözle uyarılan olduğu gibi yazıyla da uyarılan olmuş ancak son aşamada tazminat alabilsinler diye işten çıkarmanın son yasal aşaması uygulanmamıştır. Çalışmayanların hiç biri 'ben Niksar’ın çocuğuyum' diyemez. Bugün 12 işçi çıkarıldı, çalışmayan 20 kişi de olsa 30 kişi de olsa işçi, memur fark etmez işlerine son veririm. Geçen başkanlık döneminde, belediye seçimlerinden hemen sonra işten çıkarılan arkadaşlara herhangi bir uyarıda bulunmadan 24 işçinin görevine son verilmiştir. Bu arkadaşlarımızın hepsi AK Parti'liydi. Bu arkadaşlarımızla görüşebilirsiniz” diye konuştu.

Kaynak: İHA