Yöresel Tatlar ve Radyo Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Yöresel Tatlar etkinliği kapsamında gerçekleşen Çiğ Köfte Festivali’nde çiğ köfte yoğurarak vatandaşlara ikram etti.

Yöresel Tatlar ve Radyo Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Zeytinburnu Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Yöresel Tatlar ve Radyo Festivali etkinlikleri kapsamında dün düzenlenen Hamsi Festivali'nin ardından Zeytinburnu Belediyesi bugün de Çiğ Köfte Festivali ile vatandaşları ağırladı. 10 bin kişilik çiğ köfte dürüm ikramının yapıldığı festivalde Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın sıra gecesi ekibinin muhteşem dans performansı eşliğinde çiğ köfte yoğurarak vatandaşlara ikram etti. Festival boyunca birçok yöresel sanatçının da sahne aldığı şenlikte Türkücü Mahmut Tuncer söylediği yöresel türkülerle konuklara eğlenceli anlar yaşattı.

“ZEYTİNBURNU DEMOGRAFİK YAPI OLARAK TÜRKİYE’NİN EN ZENGİN İLÇELERİNDEN BİRİDİR”
Böylesine güzel ve kapsamlı bir şenlikte vatandaşlarla bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Radyo festivalinin ikincisini gerçekleştiriyoruz. Ülkemizde yayın yapan 18 tane radyo dokuz gün süreyle Zeytinburnu’nda olacaklar, Zeytinburnu Meydan’da olacaklar. İşte buradalar stüdyo olarak kullandığımız dev radyonun içerisinde 18 radyo 9 gün süreyle canlı yayın yapacaklar. Onun dışında bu festival süresi içerisinde ülkemizin yemek kültürü olarak öne çıkmış olan bazı yemeklerini de şölen havası içerisinde Zeytinburnu halkına ikram ediyoruz” dedi.

Bir önceki gün hamsi şöleni yapıldığını ifade eden Başkan Aydın, “Dün hamsi şöleni yaptık, on binlerce insanımıza hamsi ikram ettik. Horon teptiler, eğlenceli bir atmosfer oldu. Bugün de çiğ köfte şöleni yapıyoruz, önümüzdeki cumartesi günü Rumeli böreği şölenimiz olacak, Pazar günü ise Türkistan pilavı şölenimiz olacak. Zeytinburnu 80 vilayet artı İstanbul Rumeli ve Türk dünyasından gelen insanlarımızın kurmuş olduğu bir şehirdir. Demografik yapı olarak belki de Türkiye’nin en zengin ilçesidir. Bu zenginliğin yemeğimize yansımış olan ürünlerini de burada İstanbul’la paylaşıyoruz” diye konuştu.

Yapılan yatırımlarla birlikte ilçeye ulaşımın kolaylaştığına da dikkat çeken Aydın, “Buraya ulaşmak çok kolay, Marmaray’ı kullanarak Üsküdar’dan 15-20 dakikada Zeytinburnu Meydanı’na rahatlıkla ulaşılabiliyor. Ulaşım açısından Zeytinburnu Meydanı İstanbul’un merkezinde diyebiliriz. İstanbul’u bekliyoruz, İstanbulluları bekliyoruz önümüzdeki 4 Nisan Cumartesi günü Rumeli böreği şölenimiz olacak, on binlere Rumeli böreğini ikram edeceğiz. Pazar günü ise Türkistan pilavını ikram edeceğiz. Ben mesai arkadaşlarıma, bu organizasyonda emeği geçenlere ve bana bu yetkiyi veren Zeytinburnu halkına müteşekkirim, sağ olsunlar bu güzel etkinliği bize yapma fırsatı verdiler” dedi.

Kaynak: İHA