Suriye'de Hava Saldırıları 'Baharda Artıyor'

Suriye Türkleri Derneği Genel Sekreteri Ahmed Vezir, baharın gelmesiyle hava koşulları düzeldiği için Esed rejimine bağlı birliklerin hava saldırılarını yoğunlaştırdığını bildirdi.

Vezir, AA muhabirine, Suriye'de 4 yılı aşkın süredir devam eden iç savaşta, rejim birliklerinin elindeki en önemli saldırı silahlarının hava unsurları olduğunu kaydetti.

Hava koşulları düzeldiği için baharda bu unsurların daha etkin kullanıldığına dikkati çeken Vezir, şunları söyledi:
"Son günlerde Suriye'nin dört bir yanından saldırı ve çatışma haberleri geliyor ve bunlar gün geçtikçe artıyor. Muhalifler bazı noktalarda ilerliyor. Esed, bunları durdurmak için her türlü yola başvuruyor. Şam ile Lazkiye'nin Bayırbucak Türkmen ve Cebel Ekrad bölgelerinde de baharla birlikte şiddetli çatışma yaşanıyor. Diğer kentlerde de çatışmalar zaman zaman şiddetleniyor."
- "Rejime karşı birleşildi"
Muhalif grupların, birçok kentte rejime karşı birleştiğini ileri süren Vezir, çatışmaların daha da şiddetleneceğini aktardı.
Uçak ve helikopterlerin, muhaliflerin elindeki bölgeleri varil bombaları ve füzelerle vurduğunu dile getiren Vezir, "Suriye'deki savaş, her yıl baharda şiddetleniyor. Bu yıl da ülkenin hemen her kentinde devam eden çatışmalar son günlerde yeniden şiddetlendi. Rejim birlikleri, havaların düzelmesi ve gökyüzünün bulutsuz olması dolayısıyla uçak ve helikopterli saldırılarını sıklaştırdı" diye konuştu.

- "Baharın gelmesine sevinemiyoruz"
Savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler de çatışma haberlerinden endişe duyuyor.
Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki YİBO çadır kentinde kalan Ahmed Muhammed, Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik saldırılarda patlama seslerini Türkiye'den de duyabildiklerini söyledi.

Son günlerde saldırıların arttığını belirten Muhammed, "Kışın hava soğuk ve kapalıyken rejim birlikleri fazla saldırmıyor. Son günlerde saldırılar yoğunlaştı. Baharın geldiğine sevinemiyoruz. Çünkü bu aylarda daha çok saldırı oluyor. İnsanlar daha fazla sefalet yaşıyor" dedi.

Kaynak: AA