Mustafa Sarıgül'den ön seçim açıklamaları

Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Mustafa Sarıgül'den ön seçim açıklamaları
Mustafa Sarıgül'den ön seçim açıklamaları
İstanbul'da CHP'li üyeler, milletvekilli adaylarını belirlemek amacıyla sandık başına gitti.

Seçimlerin yapıldığı yerlerden Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde oyunu kullanan CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın ile eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Karayalçın seçimin hayırlı olmasını dileyerek, "Türkiye'nin 41 ilinde 45 seçim çevresinde Cumhuriyet Halk Partililer bugün bir demokrasi şöleni yaşamaktalar. Bugün Cumhuriyet Halk Partililer bana göre çok güçlü siyasi bir enerji yaratacaklar ve bu bizi 7 Haziran seçimlerine kadar götürecektir. Bu enerjinin Cumhuriyet Halk Partisini İstanbul'da birinci parti, Türkiye genelinde de iktidar yapmasını içtenlikle diliyorum" dedi.

Mustafa Sarıgül de bir ön seçim çalışmasının sonunda olduklarını belirterek, partililerin özgür iradeleriyle, oylarını kullandığını söyledi.

CHP'nin ön seçim ile ilgili kararı hakkında görüşleri sorulan Sarıgül, CHP'nin, ön seçime girdiği dönemlerin en güçlü çıktığı dönemler olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"CHP 1977'de Bülent Ecevit genel başkanlığında ön seçimi uyguladı ve çok büyük başarılar elde etti. Ön seçim sokakların, mahallelerinin sesinin parlamentoya yansımasıdır. Ön seçim barıştır, özgürlüktür, demokrasidir, partili arkadaşlarımızın birbirlerini daha yakın tanıması için çok önemli bir demokrasi bayramıdır. Ön seçim aynı zamanda diğer siyasi partilere oy veren yurttaşlarımızın dahi bugün Cumhuriyet Halk Partisi'nin ön seçiminden hangi adaylar kazanacak diye bunu büyük bir heyecanla bekliyorlar. Benim en büyük arzum ön seçimde yaşadığımız heyecanı aynı şekilde genel seçimde sandıklara yansıtmak."

Sarıgül, ön seçimde 114 aday adayından kim kazanırsa kazansın sonuçta Türkiye Cumhuriyeti'nin, demokrasinin ve CHP'nin kurumsal kimliğinin kazanacağını vurguladı.

-"Bu heyecan, genel seçimlere de yansır"


Bu ön seçim heyecanının genel seçimlerde sandıklara da çok iyi bir şekilde yansıyacağını tahmin ettiğini dile getiren Sarıgül, ön seçim kararının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun demokrasi anlayışı olduğunu söyledi.

Kararı büyük bir memnuniyetle karşıladığını dile getiren Sarıgül, şöyle devam etti:

"Ön seçim partimize bir dinamizm getirecektir. Diğer siyasi partiler parlamenterlerini atamayla ve tayin ile tespit etmekteler. Ama bizim genel başkanımızı demokrasi anlayışı, kendisi de sandığa girdi ve dedi ki 'Partili arkadaşlar milletvekili adaylarının büyük bir bölümünü ön seçimle belirlesin' ben de şuna inanıyorum; partilisine güvenmeyen bir siyasi olamaz, siyasi hem partilisine güvenmeli hem de hiçbir siyasi parti farkı gözetmeden bütün yurttaşlarımıza da güvenmeli ve o yurttaşlarımızın gönlünü kazanıp iktidar olmalı."

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile yaşadıkları olayın oy oranını etkileyip etkilemeyeceği yönündeki soru ile Kemal Derviş hakkındaki başka bir soruya cevap vermeyen Sarıgül, bir ön seçim çalışması içerisinde olduklarını belirterek, bu konularda konuşmasının diğer aday adaylarına sevgisizlik olacağını belirtti.
Kaynak: AA