Kılıçdaroğlu fark attı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 2. bölgeden aday adayı olduğu İzmir'de, geçerli oyun yaklaşık yüzde 85’ini aldı.

Kılıçdaroğlu fark attı
Kılıçdaroğlu fark attı
CHP Genel Başkanı Kılıçdardoğlu İzmir 2’inci bölgeden birinci çıkmayı başardı. Kılıçdaroğlu’nun geçerli oyun yaklaşık yüzde 85’ini aldı. Bu sonuçla, ilk sıranın genel merkez kontenjanından bir kadına ayrılacağı 2’inci bölgede, CHP lideri Kılıçdaroğlu 2015 Genel Seçimlerine 2’inci sıradan katılacak. Önseçimde Kılıçdaroğlu’nu gazeteci kökenli milletvekillerinden Mustafa Balbay ile bir başka gazeteci Atilla Serter izledi.

KILIÇDAROĞLU 2. BÖLGEDE İLK SIRADA

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, 2. bölgeden aday olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 31 bin oyla ilk sırada, onu takip eden CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın 12 bin oyla ikinci sırada olduğunu ifade etti. 2. bölgede şimdiye dek açılan sandık sonuçlarına göre 3. sırada Atilla Sertel yer alırken, 4. sırada Kamil Okyay Sındır ve 5. sırada Hüseyin Sezer yer aldı.

BÖLGEDE MUSA ÇAM ÖNDE
1. bölgede ise CHP İzmir Milletvekili Musa Çam 17 bin oyla ilk sıradaki yerini korudu. Çam'ı 7 bin fark oyla Tacettin Bayır takip etti. 3. sırada Ali Yiğit, 4. sırada Murat Bakan ve 5. sırada ise Muhsin Kurt yer aldı. İl başkanı Serter Karabağlar ve Buca ilçelerinde açılmayan sandıkların bulunduğunu, oradan gelecek oylarla 1. bölgede 2 ve 5. sıradaki adayların isimlerinin netleşebileceğini söyledi.

Kaynak: İHA