Eyüplü Öğrenciler, Turistlere Rehberlik Yapıyor

Eyüp Belediyesi’nin projesi kapsamında“Adım Adım Eyüp” sloganıyla yola çıkan öğrenciler Eyüp Camii ve çevresindeki turistlere rehberlik yapıyor.

Eyüplü Öğrenciler, Turistlere Rehberlik Yapıyor

Eyüp Belediyesi On Yirmi Bilgi Evleri’nin İngilizce sınıflarında eğitim gören öğrenciler farklı ve özel bir projeyi hayata geçirdi. Öğrenciler hem İngilizcelerini geliştirmek hem de Eyüp ve Eyüp Sultan’ı ziyaretçilere daha iyi anlatabilmek adına tarihi meydana ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlere rehberlik yapıyorlar. Ellerindeki tabletler vasıtasıyla Eyüp’ün manevi ve turistik değerlerini yabancı misafirlere tek tek anlatan öğrencilerin bu çabası turistler tarafından da takdirle karşılanıyor.

TURİSTLER MEMNUN
İlk kez böyle bir durumla karşılaştıklarını belirten turistler minik öğrencilerin daha da başarılı olacaklarını söyleyerek, “Çok sevindik. Arkadaşlarımız bize bilmediğimiz yerleri de anlattılar. Çok faydalı bir uygulama olmuş. Hem bizler için hem de onların yabancı dillerini geliştirmeleri için bu proje önemli” diye konuştular. Proje kapsamında On Yirmi Bilgi Evleri öğrencileri haftanın belirli günlerinde ve özellikle hafta sonları Eyüp Camii ve çevresinde rehberlik faaliyetlerine devam edecekler. Öğrencilerin turistlere görsel ve yazılı olarak bilgi aktarmalarını sağlayan tabletlerde 3 farklı dilde Eyüp ve çevresindeki manevi ve turistik değerler anlatılıyor” dedi.

Kaynak: İHA